Αυξημένες ρευστοποιήσεις στα ελληνικά ομόλογα..

Ρευστοποιήσεις καταγράφονται σήμερα στην ελληνική αγορά ομολόγων με το κλίμα να επηρεάζεται από τα στοιχεία για το ΑΕΠ δευτέρου τριμήνου, τα οποία ερμηνεύθηκαν ως ανησυχητική ένδειξη από τους επενδυτές.
Το δεκαετές ελληνικό ομόλογο σημειώνει σήμερα απόδοση 4,46%, ενώ το πενταετές ελληνικό ομόλογο καταγράφει απόδοση 3,46%.
Αυτό το οποίο προκαλεί εντύπωση είναι ότι οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων αυξάνονται  ίδια στιγμή που εκείνες των ιταλικών χρεογράφων υποχωρούν αισθητά.
Το δεκαετές ομόλογο της Ιταλίας υποχωρεί αισθητά και καταγράφει απόδοση 3,09%, ενώ το ιταλικό πενταετές σημειώνει απόδοση 2,3%.
Η αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού της Ιταλίας σχετίζεται με τις καθησυχαστικές δηλώσεις Ιταλών αξιωματούχων ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρα θα μείνει κάτω από 3% του ΑΕΠ.
Καθώς το προηγούμενο δίμηνο οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων ακολουθούσαν εκείνες των ιταλικών, το γεγονός πως τώρα που οι αποδόσεις των ομολόγων της Ιταλίας πέφτουν οι ελληνικές αυξάνονται, δείχνει πως τα ελληνικά προβλήματα ανησυχούν τους επενδυτές ξεχωριστά από την ιταλική υπόθεση.

πηγη : kanaliena.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου