Κορκίδης: Χρονική καθυστέρηση μεταξύ πολιτικού και πραγματικού χρόνου..

Στη φετινή ΔΕΘ τα καθημερινά μας προβλήματα, έγιναν αντικείμενο κοινού προβληματισμού, αφού όλοι υιοθέτησαν παρόμοια ατζέντα για τη μείωση ΦΠΑ, Φόρων, Εισφορών και ΕΝΦΙΑ, με διαφορετική όμως προσέγγιση και χρονοδιάγραμμα» δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης, σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του αρχηγού της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη στην 83η ΔΕΘ.
Όπως σημείωσε στη δήλωσή του ο κ. Κορκίδης «οι εξαγγελίες του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ υπόσχονται μειώσεις 6 δις ευρώ σε φόρους και εισφορές, αλλά υπό προϋποθέσεις και σε βάθος τετραετίας. Προφανώς ο βασικός σκοπός είναι ένα αναπτυξιακό σοκ με 14 οικονομικές διορθώσεις για να πάρει μπροστά η πραγματική οικονομία».
«Στη ΔΕΘ, η ΝΔ παρουσίασε ένα πλέγμα άμεσα εφαρμόσιμων και κοστολογημένων προτάσεων, με έμφαση στις φορολογικές ελαφρύνσεις και στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών» υποστήριξε ο κ.Κορκίδης ενώ συμπλήρωσε:
«Η συγκεκριμένη οικονομική πολιτική αφορά το σύνολο των Ελλήνων, δεν είναι ταξική, αλλά εθνική, με παρεμβάσεις για μεγάλες αλλαγές στο κράτος και στην οικονομία που θα φέρουν επενδύσεις στη χώρα και θα βελτιώσουν τη ζωή όλων των πολιτών. Το πρόγραμμα που περιέγραψε ο πρόεδρος της ΝΔ αφορά τους 6 κεντρικούς άξονες: οικονομία, θεσμούς, ασφάλεια, παιδεία, διεθνή παρουσία της χώρας, ενεργοποίηση κοινωνίας των πολιτών. Σκιαγράφησε, τη θέση της Ελλάδας σε έναν κόσμο που αλλάζει και σε μια Ευρωπαϊκή Ενωση που εξελίσσεται.
Περιέγραψε πώς θα γίνει η χώρα μας πρωταγωνίστρια των εξελίξεων και δεν θα συγκαταλέγεται στους ηττημένους της νέας εποχής, ώστε να διασφαλιστούν ίσες ευκαιρίες για όλους. Τα μέτρα που πρότεινε, φαίνονται να είναι μέρος ενός συνεκτικού και ολοκληρωμένου κυβερνητικού σχεδίου, το οποίο περιλαμβάνει συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις στο κράτος με εξοικονόμηση δαπανών ύψους περίπου 2 δις ευρώ την πρώτη διετία, με δραστικό περιορισμό των ελλειμμάτων στους δημόσιους οργανισμούς, με συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και συγκράτηση των λειτουργικών δαπανών. Για τους μικρομεσαίους εμπόρους όλα τα παραπάνω είναι βεβαίως ευπρόσδεκτα και εφικτά να γίνουν σε συνδυασμό με στοχευμένα κίνητρα που θα φέρουν μικρές και μεγάλες επενδύσεις, σε συνδυασμό πάντα με νέες δουλειές. Το ερώτημα όμως που παραμένει αναπάντητο είναι πότε θα εφαρμοστούν, αφού ως γνωστό το εκλογικό έτος είναι το 2019, και μέχρι τότε δεν αναμένονται ανάλογα μέτρα.
Στη φετινή ΔΕΘ τα καθημερινά μας προβλήματα, έγιναν αντικείμενο κοινού προβληματισμού, αφού όλοι υιοθέτησαν παρόμοια ατζέντα για τη μείωση ΦΠΑ, Φόρων, Εισφορών και ΕΝΦΙΑ, με διαφορετική όμως προσέγγιση και χρονοδιάγραμμα. Για άλλη μία φορά επίσης επιβεβαιώνεται ότι ο πολιτικός χρόνος έχει μεγάλη χρονική καθυστέρηση σε σχέση με τον πραγματικό χρόνο και τις άμεσες ανάγκες της επιχειρηματικότητας..»

πηγη : tanea.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου