Συνεχιζει τις Πρωτοβουλιες της η Ενωση Δημοτικων Μεσων Ενημερωσης Ελλαδας ( Ε.ΔΗ.ΡΤ.Μ.Ε.Ε.)


Σημαντικές και παραγωγικές συναντήσεις είχε το ΔΣ  της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδας, το οποίο συνεδρίασε στην Αθήνα την Τρίτη 27 Νοεμβρίου. 
Η  ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΌ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Αντιπροσωπεία της ΕΔΗΡΤΜΕΕ συναντήθηκε με  την υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, με την οποία συζήτησε τα θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων. Η Ένωση κατέθεσε  στην υπουργό την πρόταση να δημιουργηθεί ένας φορέας με τον οποίο οι χρήστες θα διαπραγματεύονται το κόστος των δικαιωμάτων χρήσης  και θα πληρώνουν αυτό που τους αναλογεί. Ο φορέας αυτός θα μεταβιβάζει στη συνέχεια το ποσό των χρημάτων που αναλογεί σε κάθε 
Οργανισμό Διαχείρισης Πνευματικών δικαιωμάτων, ανάλογα με τον αριθμό δημιουργών που εκπροσωπεί.

Η κ. Ζορμπά συμφώνησε με την πρόταση της Ένωσης και ανέφερε πως ήδη εργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση, ότι υπάρχει θετική αντιμετώπιση από τους οργανισμούς Πνευματικών δικαιωμάτων και ότι  έως τις 15 Ιανουαρίου θα υπάρχει ένας φορέας- ομπρέλα που θα καλύπτει όλους  τους ΟΠΔ.

Την Ένωση Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ εκπροσώπησαν στη συνάντηση, ο Πρόεδρός της Μιχάλης Κυριακίδης και Αντιπρόεδρος Αθήνα 984, και τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης,  Στέλιος Μπρατσόλης ( Αντιπροέδρος Δημ. Ραδιοφωνίας Πειραιά, ΔΗΡΑΠ), Κώστας Λαόσογλου, Πρόεδρος ΔΣ Δημ. Ραδιοφώνου Ιωαννίνων, Μαίρη Αρώνη, ( Β΄Αντιπρόεδρος ΕΔΗΡΤΜΜΕ και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Δημ. Ραδιοφώνου Ν. Ηρακλείου) και ο Δημήτρης Μανιατάκος, Προϊστάμενος Δημ. Ραδιοφώνου Τρίπολης. 
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΓΓ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 

Το ΔΣ  της ΕΔΗΡΤΜΕΕ συναντήθηκε επίσης με τον ΓΓ του υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη, στον οποίο έθεσε  και πάλι το αίτημα της ενιαίας νομικής μορφής των Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ, δηλαδή όσα ΜΜΕ έχουν άλλη μορφή, να μπορούν να μετατραπούν σε Δημοτικές επιχειρήσεις Ειδικού Σκοπού. Έθεσε, επίσης  το αίτημα, να έχουν τη δυνατότητα οι δήμοι να ιδρύσουν νέους δημοτικούς Ραδιοφωνικούς ή τηλεοπτικούς σταθμούς και τέλος  την δυνατότητα αμφίδρομης μετακίνησης δημοτικών υπαλλήλων μεταξύ δήμου και επιχειρήσεων ειδικού σκοπού, ανάλογα με τις ανάγκες. Ο κ. Πουλάκης αντιμετώπισε θετικά τα αιτήματα της ένωσης και υποσχέθηκε ότι θα τα μελετήσει. 
Συμφωνία της για τα πνευματικά δικαιώματα

Αντιπροσωπεία της ΕΔΗΡΤΜΕΕ συναντήθηκε, επίσης με στελέχη της Διοίκησης, της Νομικής Υπηρεσίας και του Τμήματος Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων της Ειδικής Υπηρεσίας Έκτακτης Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων –ΕΥΕΔ

Στη συνάντηση και οι δύο πλευρές συνόψισαν τα συμπεράσματα που είχαν προκύψει από τις προηγούμενες συναντήσεις και απάντησαν στις εκκρεμότητες που υπήρχαν, καταλήγοντας σε πρόταση συνεργασίας για την καταβολή πνευματικών δικαιωμάτων για τα έτη 2018 -2019, πρόταση η οποία θα διαβιβαστεί σε όλα τα  μέλη της Ένωσης για την τελική υπογραφή της συμφωνίαςΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σύντομα θα βρίσκεται στο «αέρα» του διαδικτύου η ιστοσελίδα της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ στη διεύθυνση:

www.dimotikamme.gr. 
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου