Press Cafe: Στην ΕΡΤ είναι... μία ωραία ατμόσφαιρα..

Στην ΕΡΤ ξανάρχισαν τα όργανα, καθώς σε μια επιστολή-ποταμό που απέστειλε στους εργαζομένους της ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Θαλασσινός χαρακτηρίζει «ντροπιαστική» τη διαδικασία επιλογής προϊ- σταμένων Διευθύνσεων Ραδιοφωνίας. Κάνει λόγο για... ψεματάκια που ειπώθηκαν από τον Βασίλη Κωστόπουλο, διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ: «“Είναι επείγουσες οι ανάγκες της Ραδιοφωνίας” είπε στις 30.8.2018 και σήμερα, δύο μήνες μετά κανείς δεν βιάζεται! “Πρέπει να σχεδιαστούν προγράμματα για τη νέα σεζόν”. Τα προγράμματα όμως έχουν σχεδιαστεί εγκαίρως και στις αρχές Σεπτέμβρη υλοποιούνται. Αλλωστε γι’ αυτά είμαι εγώ υπεύθυνος. “Το υπουργείο κάνει προσπάθεια να βρει μια σπουδαία φυσιογνωμία για τη Ραδιοφωνία”. Είδατε εσείς κάτι; Μια προκήρυξη; Μία ΠΥΣ; Α, μάλιστα... “Μέχρι τότε θα ανατεθεί σε έναν από τους διευθυντές που θα οριστούν, να κάνει χρέη προσωρινού Γ.Δ.”! Για τον οποίο δεν χρειάζονται, προσθέτω εγώ, τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα του Νόμου και του Κανονισμού...».
 Γράφει κι άλλα ο Γ. Θαλασσινός, όπως για τη συνάντηση (Σεπτέμβριος 2017) του τότε νεοδιορισμένου Δ.Σ. της ΕΡΤ με τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη, ο οποίος όπως σημειώνει «με το γνωστό αχαρακτήριστο ύφος μού είπε: “Λοιπόν, διώξε αμέσως όλους αυτούς τους… (είπε ονόματα και χαρακτηρισμούς) και βάλε διευθυντή Ραδιοφωνίας τον…”! Φυσικά του έδειξα την πόρτα εξόδου, την οποία και δεν άνοιξε ξανά. Ενα χρόνο μετά, ήρθε η ώρα να διορίσει ο Π. Καλφαγιάννης τον εκλεκτό της καρδιάς του στη Ραδιοφωνία της ΕΡΤ, μέσω ενός αδύναμου και χειραγωγούμενου διευθύνοντος και σωρείας παράτυπων ή και παράνομων διαδικασιών. Ο εκλεκτός αυτός δεν έχει ούτε τα μισά τυπικά ή ουσιαστικά προσόντα έναντι άλλων ανθρώπων της Δημόσιας Ραδιοφωνίας, έχει όμως το βασικό προσόν να είναι πιστός στο “αφεντικό”».
  Ακολούθησε απάντηση, επίσης «ποταμός», από την ΕΡΤ (άνευ υπογραφής), στην οποία σημειώνεται ότι όσα αναφέρει ο Γ. Θαλασσινός «περί δήθεν “ανακριτικών μεθόδων” και “πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων”, πέραν του ότι είναι αναληθή και άκρως συκοφαντικά (με όποιες συνέπειες αυτό μπορεί να έχει για τον ίδιο...), προφανώς συνδέονται με τις δικές του αντιλήψεις, όπως αποδεικνύει η συμπεριφορά του εντός της εταιρείας από την ανάληψη των καθηκόντων του μέχρι σήμερα...».

  Για το ότι η απόφαση του Δ.Σ. της ΕΡΤ στις 31.8.2018 βασίστηκε σε ανακρίβειες επισημαίνεται ότι «οι ανάγκες της Ραδιοφωνίας δεν είναι επείγουσες μόνο για το πρόγραμμα και τον σχεδιασμό του, όπως ισχυρίζεται ο κ. Θαλασσινός. Για την εκπλήρωση του νέου οργανογράμματος που επαναφέρει τη Ραδιοφωνία ως Γενική Διεύθυνση (με βάση και τη δική του πρόταση) υπάρχει πληθώρα διοικητικών και άλλων διαδικασιών. Είναι άραγε σε θέση ο κ. Θαλασσινός να γνωρίζει τις καθημερινές διαδικασίες; [...] Παρεμπιπτόντως, πού είναι και το πρόγραμμα που λέει πως σχεδίασε για τα ραδιόφωνα της -όπως λέει- ευθύνης του τόσον καιρό; Επειτα από 15 μήνες, ποια προγράμματα έχει προτείνει και γιατί ένα ραδιόφωνο ευθύνης του, όπως το Δεύτερο π.χ., δεν παίζει μόνο ελληνική μουσική, όπως περιγράφει το τρέχον οργανόγραμμα της εταιρείας;»
  Οι βολές εναντίον του Γ. Θαλασσινού συνεχίζονται και, μεταξύ άλλων, σημειώνεται ότι «ο Πάνος Χρυσοστόμου (διευθυντής Προγράμματος Ραδιοφωνίας), ο οποίος –όπως ισχυρίζεται– ήταν ο “εκλεκτός της καρδιάς” του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ, αναφέροντας ψευδώς (και προφανώς χωρίς να συνειδητοποιεί τις συνέπειες εις βάρος του) ότι είχε δώσει διάφορα σημειώματα στον Δ.Σ. υπονομεύοντας υποψηφιότητες συναδέλφων του. Το μόνο που παρέδωσε ο κ. Χρυσοστόμου στον διευθύνοντα σύμβουλο ήταν υπηρεσιακά έγγραφα, τα οποία αφορούσαν τα τραγούδια που μεταδίδονται από τα μουσικά προγράμματα της Ραδιοφωνίας, προοριζόμενα προφανώς για τον προσδιορισμό της καταβολής των αμοιβών των δημιουργών (πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα). Σύμφωνα με την άποψη του διευθύνοντος συμβούλου, που διατυπώθηκε μετά τη δεύτερη διαβούλευση, οι ενέργειες αυτές του κ. Θαλασσινού δεν συνάδουν με την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. της ΕΡΤ και ιδιαίτερα την ιδιότητά του ως αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου».


  Χθες, αναρτήθηκαν στη «Διαύγεια» τα ονόματα των νέων προϊσταμένων των ραδιοφώνων της ΕΡΤ, ενώ η θέση του γενικού διευθυντή Ραδιοφωνίας θα επαναπροκηρυχθεί, με τις ευθύνες να παραμένουν... προσωρινά στον Β. Κωστόπουλο. Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρώτου Προγράμματος ανέλαβε ο Αλφόνσος Βιτάλης, του Τρίτου ο Πανταζής Τσάρας και των Περιφερειακών Σταθμών ο Μιχάλης Μεσσήνης. Ο Ιωσήφ Βάγγερ ανέλαβε προϊστάμενος του Kosmos FM, ο Πάνος Χρυσοστόμου του Δεύτερου Προγράμματος, ο Τάσος Επιτρόπου της ΕΡΑ Σπορ και η Γιάννα Τριανταφύλλη ανέλαβε τη Φωνή της Ελλάδας.
πηγη : efsyn.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου