9 λόγοι για να ταξιδεύετε μόνοι σας..

Η μεγαλύτερη τάση στο χώρο του ταξιδιού σήμερα είναι το solo traveling. Οι μοναχικοί ταξιδιώτες δηλαδή. Αυτοί που δεν περιμένουν τους άλλους να πάρουν την άδεια τους για να κάνουν τα ταξιδιωτικά τους όνειρα πραγματικότητα. Σε όλους αυτούς βγάζουμε το καπέλο και ακολουθούμε το παράδειγμα τους...
1. Για αυτοπεποίθηση
Ο μόνος τρόπος για να ξεπεραστούν οι φόβοι μας είναι να κάνουμε τα πράγματα που φοβόμαστε. Μισείτε τα ύψη, πηγαίνετε για bungee jumping στη Νέα Ζηλανδία. Η ιδέα του να βρεθεί κάποιος μόνος σε μια ξένη πόλη που δεν μιλά τη γλώσσα μπορεί να μοιάζει λίγο τρομακτική, αλλά η εμπειρία είναι συναρπαστική. Το θάρρος και η εμπιστοσύνη που αποκτά κάποιος που το κάνει για τον εαυτό του είναι τουλάχιστον λυτρωτική.
2. Για να είστε ο καπετάνιος του εαυτού σας
Ταξιδεύοντας σόλο είναι η απόλυτη ελευθερία. Μπορείτε να ξυπνάτε ό, τι ώρα θέλετε. Να τρώτε τηγανίτες κάθε μέρα για πρωινό. Να ξεχαστείτε σε ένα καφέ και να διαβάσετε το βιβλίο σας. Με άλλα λόγια θα κάνετε ό, τι θέλετε, όταν θέλετε. Καμιά αναμονή. Καμιά γκρίνια. Καμιά διαφωνία.
3. Για να μάθετε περισσότερα
Τα ταξίδια είναι μια εναλλακτική εκπαίδευση. Μαθαίνουμε από τον εαυτό μας μέχρι και ιστορία. Υπάρχει μια άλλη είδους διαύγεια όταν είναι κανείς χιλιάδες χλμ μακριά από το σπίτι σου. Καθαρίζει το κεφάλι σου από τις κοινωνικές υποχρεώσεις, τους νόμους της καθημερινότητας. Τα πάντα είναι αλλιώς. Πιο καθαρά. Και έτσι μένει χώρος για να ανακαλύψετε τόσο τον εαυτό σας, όσο και τον προορισμό που επισκέπτεστε καλύτερα.

4. Για να κάνετε νέους φίλους
Όταν κάποιος ταξιδεύει μόνος του αναγκαστικά γίνεται πιο εξωστρεφής. Γίνεται πιο προσιτός στους γύρω του. Μιλά πιο εύκολα με αγνώστους και η επικοινωνία επιστρέφει στη βάση της. Γίνεται και πάλι αυτονόητη. Αναζωογονητική. Κάπως έτσι αποκτάμε φίλους από όλο τον κόσμο γνωρίζοντας άλλους ταξιδιώτες ή ντόπιους. Οι τελευταίοι ξέρουν και τα καλύτερα μυστικά του τόπου τους. Γνωρίζοντας τους πετάμε τους χάρτες και τους παραδοσιακούς ταξιδιωτικούς οδηγούς.
5. Για να κάνετε πολύ πιο εύκολο τα σχέδια σας
Το άγχος του σχεδιασμού μειώνεται σημαντικά όταν το μόνο άτομο που πρέπει να ικανοποιήσουμε είναι ο εαυτό μας. Για παράδειγμα είναι πιο εύκολο να βρείτε μια τελευταία θέση σε ένα sold out τρένο. Με άλλα λόγια οι solo travelers είναι πιο ευέλικτοι.
6. Για να κάνετε οικονομία
Είναι πολύ πιο εύκολο να παραμείνουμε εντός του προϋπολογισμού μας όταν ταξιδεύουμε σόλο. Ο καθένας έχει διαφορετικό budget και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες διαφορές στις επιλογές για διαμονή, φαγητό ή στον τρόπο μετακίνησεις. Δε σας έχει τύχει να ταξιδέψετε με κάποιον που θα θέλει να παίρνει συνέχεια ταξί;
7. Για να μην χάνετε ευκαιρίες
Πόσες φορές δεν έχετε αναβάλει ένα ταξίδι μόνο και μόνο επειδή δεν βρήκατε παρέα; Δε μπορεί να εξαρτάται το αν θα πάτε ένα ταξίδι από το αν θα πάρει ένας φίλος σας άδεια ή αν καταφέρει να μαζέψει τα χρήματα που απαιτούνται. Αν οι φίλοι μας δεν μπορούν, δε χάλασε και ο κόσμος πιά. Αρνούμαστε να περάσουμε τη ζωή μας περιμένοντας τους άλλους. Φεύγουμε για τη Παταγονία εδώ και τώρα.

8. Για να ζούμε καλύτερα και με τα λίγα
Το σόλο ταξίδια μας μαθαίνουν να αρκούμαστε με τα λίγα. Μας διδάσκουν το μινιμαλισμό με ένα πρωτότυπο τρόπο. Δε θα δείτε ποτέ κάποιος να ταξιδεύει μόνος του και να έχει δυο βαλίτσες με άχρηστα πράγματα. Όταν είμαστε μόνοι, δεν υπάρχει κανείς για να επιτηρεί τις αποσκευές μας, ενώ τρέχουμε στην τουαλέτα ή όταν παίρνουμε ένα καφέ. Κάπως έτσι εκπαιδευόμαστε να αρκούμαστε με τα λίγα, να μαθαίνουμε τις πραγματικές μας ανάγκες. Να αποφεύγουμε τις υπερβολές. Δεν είναι αυτό υπέροχο στις ημέρες μας;
9. Για να γίνεται έμπνευση για τους άλλους
Το θάρρος μας να ταξιδεύουμε μόνοι σας στους πέντε ηπείρους εμπνέει τους φίλους μας. Τους δίνει την πυγμή να αντιμετωπίσουν τους φόβους τους, να κάνουν τα ταξιδιωτικά τους όνειρα πραγματικότητα. Να ζήσουν τη ζωή που ονειρεύονται. Ίσως τελικά αυτό το τελευταίο να είναι το πιο σημαντικό.


 Πηγή: arttravel.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου