Η βεράντα της θάλασσας..

Η Τροπέα (Tropea) είναι μια εντυπωσιακή πόλη στην Καλαβρία, που δεσπόζει στον κόλπο της Αγίας Ευφημίας στο Τυρρηνικό Πέλαγος.
Η ακτογραμμή ονομάζεται Κόστα ντέλι Ντέι (Costa degli Dei), η «Ακτή των Θεών», και είναι ένας από τους καλύτερους προορισμούς διακοπών στην Ιταλία.
Με τα κάθετα βράχια που βλέπουν στην κρυστάλλινη γαλάζια θάλασσα και τις ηλιόλουστες παραλίες, η Tropea είναι ένα διάσημο θέρετρο και ιδιαίτερα δημοφιλής στους Ιταλούς.
Η πόλη είναι ένας λαβύρινθος με αρκετά σοκάκια, πλατείες και παλιά πέτρινα σπίτια. Για να φτάσει κανείς στις παραλίες υπάρχουν σκάλες, ενώ σε μια καθαρή μέρα μπορείτε εύκολα να δείτε το ηφαιστειογενές νησί Στρόμπολι.
Ο θρύλος λέει ότι η Tropea ιδρύθηκε από τον Ηρακλή, όταν επέστρεψε ολοκληρώνοντας έναν από τους 12 άθλους του, στις Ηράκλειες στήλες. Η ιστορία, όμως, αναφέρει ότι ιδρύθηκε από τον Ρωμαίο στρατηγό Σκιπίωνα τον Αφρικανό, μετά τη νίκη επί του Αννίβα στη Μάχη της Ζάμας (202 π.Χ.).
Μάλιστα, προσέφερε την πόλη ως τρόπαιο ευγνωμοσύνης στους θεούς για τη νίκη και έτσι πήρε το όνομα της. Η περιοχή είχε κατοικηθεί ήδη από τη νεολιθική εποχή και έχει καταληφθεί σε διάφορες εποχές από τους Άραβες, Νορμανδούς, ακόμα και Τούρκους.
Στο Νορμανδικό καθεδρικό ναό της Tropea υπάρχει μια εικόνα της Παναγίας της Ρουμανίας, βυζαντινής καταγωγής, η οποία χρονολογείται γύρω στο 1330. Η εικόνα αυτή θεωρείται θαυματουργή και είναι προστάτιδα της πόλης, καθώς εκτιμάται ότι έχει γλυτώσει τους κατοίκους από φυσικές καταστροφές και πολέμους.
tropea-5.jpg
Photo Credit Marco Lazzaroni
tropea_10.jpg 
Photo Credit kajikawa
tropea-1.jpg 
Photo Credit marasusa tropea
tropea-2.jpg 
Photo Credit Comune di Tropea
 tropea-4.jpg
Photo Credit simo0082
tropea-6.jpg 
Photo Credit fabriziosinopoli
 tropea-3.jpg
Photo Credit Comune di Tropea
tropea-7.jpg 
Photo Credit fabriziosinopoli
 tropea-8.jpg
Photo Credit Caterina Policaro
tropea-9.jpg 


Photo Credit Comune di Tropea
πηγη : the clown.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου