Πιο επίκαιρη από ποτέ η συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος..

H συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος είναι πιο επίκαιρη από ποτέ» υποστήριξε, μιλώντας σε ημερίδα που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς με θέμα τις σύγχρονες συνταγματικές προκλήσεις, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου. Παράλληλα, επεσήμανε ότι «οι προτάσεις της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι το αποτέλεσμα μιας μακράς διαβούλευσης».

Ο κ. Καλογήρου ανέφερε ακόμη ότι «η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση περιέχει τα ζητήματα της ρύθμισης των σχέσεων Κράτους-Εκκλησίας και τη θρησκευτική ουδετερότητα, την ενίσχυση των κοινωνικών δικαιωμάτων, την εμβάθυνση της Δημοκρατίας με την εφαρμογή αναλογικότερου συστήματος εκλογής, τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος από το λαό και τη νομοθετική πρωτοβουλία».

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε ότι «η πρόταση αναθεώρησης του ΣΥΡΙΖΑ συμβάλλει προ αυτόν τον σκοπό και η επιδίωξη συναινέσεων δεν αποτελεί πρόσχημα αλλά απαραίτητο όρο για την διατύπωση σαφούς πρότασης για την επόμενη αναθεωρητική Βουλή». Τέλος, αναφορικά για το άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών, ο κ. Καλογήρου υποστήριξε ότι «όπως είναι διατυπωμένο το άρθρο 86 περί ασυλίας, ρίχνει νερό στο μύλο της ακροδεξιάς και όχι η αναθεωρημένη του μορφή όπως διατυπώνεται από την πρόταση αναθεώρησης του ΣΥΡΙΖΑ».
Στην ημερίδα του Ινστιτούτου Νίκος Πουλατζάς μίλησαν ακόμη οι  Αλέξανδρος Κεσσόπουλος, διδάκτορας Συνταγματικού Δικαίου, διδάσκων Τμ. Πολιτικής Επιστήμης Πανεπιστημίου Κρήτης, Ευθύμης Παπαβλασόπουλος, επίκουρος καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης Πανεπιστημίου Κρήτης και η Δανάη Κολτσίδα, δικηγόρος–πολιτική επιστήμονας, διευθύντρια του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς.

πηγη : efsyn.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου