Ο ισχυρότερος αετός στον κόσμο ..

Μια φωτογραφία ενός άντρα με μια άρπυια έχει προκαλέσει δέος. Και ταυτόχρονα ενδιαφέρον για το είδος του πουλιού.
Το αρπακτικό πτηνό απαντά αποκλειστικά στη Νότιο Αμερική και η επιστημονική ονομασία του είδους είναι Harpia harpyja. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους και πιο ισχυρούς αετούς.
Η άρπυια έχει προσελκύσει το παγκόσμιο επιστημονικό ενδιαφέρον, λόγω της εκτεταμένης απώλειας των ενδιαιτημάτων της και της συνεχιζομένης μείωσης του πληθυσμού της.
o-isxyroteros-aetos6.jpg
Αυτός ο αετός διαθέτει τους πιο μεγάλους γαμψώνυχες, με μήκος 9 εκατοστά. Μπορεί να έχουν το ίδιο μήκος με εκείνους μιας αρκούδας!
o-isxyroteros-aetos2.jpg
Το χαρακτηριστικό αυτό σε συνδυασμό με το υπόλοιπο σώμα του, τον κάνει έναν πανίσχυρο κυνηγό των τροπικών δασών. Μπορεί να σηκώσει θήραμα μέχρι και επτά κιλά!
o-isxyroteros-aetos5.jpg
Το μήκος του σώματός του φτάνει το ένα μέτρο. Τα αρσενικά ζυγίζουν περίπου 5 κιλά, ενώ τα θηλυκά φτάνουν και τα 9 κιλά. Το διαιτολόγιό τους είναι εξαιρετικά ποικίλο, αλλά η βασική τους λεία είναι τα δενδρόβια θηλαστικά (πίθηκοι και βραδύποδες). Ενα ζευγάρι αρπυιών ανατρέφει συνήθως έναν νεοσσό κάθε 2-3 χρόνια.
Η άρπυια είναι το Εθνικό Πτηνό του Παναμά και απεικονίζεται στο θυρεό του κράτους.
 o-isxyroteros-aetos4.jpg
o-isxyroteros-aetos3.jpg
o-isxyroteros-aetos1.jpg
o-isxyroteros-aetos0.jpg
Πηγή: snoopit24.com
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου