..Φωτο ρεπορταζ ..για ένα αληθινό πούρο Αβάνας ..

Το 2015 ήταν μια ιστορική χρονιά για τις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ (και της Δύσης γενικότερα) και της Κούβας. 
Το εμπάργκο στα προϊόντα από το νησί της Καραϊβικής έπαψε να υφίσταται.

Και αυτό σημαίνει πως τα διάσημα, αυθεντικά πούρα Αβάνας θα είναι σύντομα διαθέσιμα εντελώς ελεύθερα στην παγκόσμια αγορά.
Η παραγωγή των πούρων στην Κούβα αποτελεί ένα από τα πιο ιδιαίτερα στοιχεία του πολιτισμούτου νησιού. Το ενδιαφέρον των τουριστών είναι τεράστιο. Αλλά εξίσου μεγάλο είναι και το ενδιαφέρον για τον τρόπο παραγωγής τους. 

Τα αγροκτήματα της Κούβας αποτελούν τα τελευταία χρόνια πόλο έλξης για τους επισκέπτες του νησιού. Ένα τέτοιο αγρόκτημα είναι και αυτό της οικογένειας Montesino, όπου με την βοήθεια του Business Insider φρόντισαν να μας παρουσιάσουν τον τρόπο παραγωγής των διάσημων πούρων.
Τα φυτά του καπνού φυτεύονται στα τέλη της χρονιάς και συλλέγονται μετά από τρεις μήνες. 
Οι σπόροι τους είναι ιδιαίτερα μικροί και κάθε ένας από αυτούς παράγει περίπου 30 φίλα καπνού.
Ο καπνός είναι η κύρια παραγωγή του Pinar del Rio.
Πολλά από τα αγροκτήματα ανήκουν σε συνεταιρισμούς, με συμμετοχή και της κυβέρνησης.
Τα φρέσκα φύλα πρέπει να αποξηραθούν.,,
Οι αγρότες τα κρεμούν για να στεγνώσουν… Κάτι που κρατά άλλους 3 μήνες.
Στις φάρμες όπως στο Μοντεσίνο, τα πάντα γίνονται με το χέρι...
...και άκρως βιολογικά…
Η συγκεκριμένη φάρμα ανήκει στην οικογένεια εδώ και 3 γενιές.
Στη συνέχεια τα πούρα είναι έτοιμα για τύλιγμα.
Η τεχνική του τυλίγματος είναι πολύ σημαντική για την ποιότητα και την γεύση του πούρου. Τα καλύτερα πούρα μποροούν να ξεχωρίσουν για το γυαλιστερό, ομαλό τους περιτύλιγμα, με όλα τα φύλα του κανπνού να είναι τοποθετημένα με απούτως την ίδια κατεύθυνση.
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου