Βόλτα στην Καστέλλα..

Σήμερα η σελίδα μας ανεβαίνει λίγο ψηλά στον Πειραιά και συγκεκριμένα στην Καστέλλα και τον Προφήτη Ηλία. Έχουμε συνηθίσει να λέμε έτσι την περιοχή, αλλά ουσιαστικά κανείς δε θα πει συγκεκριμένα που εκτείνεται η κάθε περιοχή…
Άλλοτε λέμε ο Προφήτης Ηλίας είναι η πλευρά που κοιτά προς το λιμάνι και άλλοτε η Καστέλλα είναι η πλευρά του λόφου που κοιτάει προς Μικρολίμανο… Όσον αφορά το όνομα του λόφου, από το 1925 όταν και οργανώθηκε επιτροπή για τις ονομασίες των διάφορων τοπωνυμίων του Πειραιά, ορίζεται ως λόφος Μουνιχίας.
Μια σύντομη βόλτα στου Προφήτη Ηλία τα σοκάκια μπορείτε να κάνετε μέσα από το επόμενο βίντεο

Στην περιοχή κατά κύριο λόγο υπάρχουν μονοκατοικίες και λιγοστές το πολύ τριώροφες πολυκατοικίες. Ανέκαθεν η περιοχή ήταν από τα λεγόμενα “φιλέτα” του Πειραιά στο τομέα του real-estate. Η θέα από το λόφο που έχει υψόμετρο περίπου 90 μέτρα (πηγές αναφέρουν 86 μέτρα)  είναι φοβερή αφού μπορείς να δεις ολόκληρο το Λεκανοπέδιο αλλά και το Σαρωνικό Κόλπο και ολόκληρη την πόλη του Πειραιά. Το καλοκαίρι ειδικότερα όσοι επισκέπτεστε το Βέακειο για κάποια παράσταση ή κάποια συναυλία θα έχετε γευτεί τη μαγεία της θέας.
Παλαιότερα την περιοχή την αποκαλούσαν “συνοικία Δεξαμενής” για προφανείς λόγους, ενώ έπαιξε σημαντικό ρόλο και στην Επανάσταση του 21 αφού εκεί οχυρώθηκαν οι Έλληνες υπό τον Γεώργιο Καραΐσκάκη προφυλασσόμενοι από τα στρατεύματα του Κιουταχή.

πηγη : pireaspiraeus.com
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου