Δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit θα στηρίξουν οι Εργατικοί..

Την απόφαση του Εργατικού Κόμματος να στηρίξει τροπολογία στο Κοινοβούλιο για τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος για το Brexit ανακοίνωσε ο Τζέρεμι Κόρμπιν. Όπως είπε στόχος είναι να αποφευχθεί το καταστροφικό Brexit των Συντηρητικών με τροπολογία που θα κατατεθεί μέσα στην εβδομάδα.
Ο ηγέτης των Εργατικών δήλωσε ότι το κόμμα μέσα στην εβδομάδα θα κάνει δύο κινήσεις, ώστε να σταματήσει την καταστροφική πορεία. Αρχικά θα καταθέσει μια τροπολογία επί της Συμφωνίας Αποχώρησης της Τερέζα Μέι, με την οποία θα ζητά την παραμονή της Βρετανίας στην τελωνειακή ένωση, ενώ θα στηρίξει ή θα καταθέσει και μια τροπολογία για τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος.
Ο Τζέρεμι Κόρμπιν τόνισε ότι θα επιδιώξει να εξαναγκάσει την Τερέζα Μέι να υιοθετήσει τη θέση των Εργατικών για το Brexit.
Η τροπολογία όπως ανέφερε θα προβλέπει:
⇒ Μόνιμη και πλήρη τελωνειακή ένωση με την ΕΕ.
⇒ Πλήρη εναρμόνιση με την Ενιαία Αγορά, η οποία υποστηρίζεται από κοινά θεσμικά όργανα και κεφάλαια.
⇒ Δυναμική ευθυγράμμιση σχετικά με τα δικαιώματα και τις προστασίες.
⇒ Να δεσμευθεί η χώρα στη συμμετοχή σε φορείς της Ε.Ε. και σε προγράμματα χρηματοδότησης, συμπεριλαμβανομένων τομέων όπως το περιβάλλον, η εκπαίδευση και η βιομηχανική ρύθμιση.
⇒ Σαφείς συμφωνίες σχετικά με τις λεπτομέρειες των μελλοντικών ρυθμίσεων ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης στο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και στις ζωτικής σημασίας κοινές βάσεις δεδομένων.
Επίσης, μεταξύ άλλων δήλωσε ότι οι Εργατικοί θα στηρίξουν και την ήδη κατατεθειμένη προς ψήφιση τροπολογία η οποία προβλέπει την απόρριψη εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε. χωρίς συμφωνία.
Η κίνηση του ηγέτη των Εργατικών αναμένεται να αυξήσει την πίεση προς την Τερέζα Μέι, από την οποία τόσο στελέχη του κόμματός της όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητούν να ζητήσει παράταση του Brexit, καθώς πλέον είναι ασφυκτικά τα χρονικά όρια έως τις 29 Μαρτίου και ο κίνδυνος για Brexit χωρίς συμφωνία είναι ορατός.

πηγη : efsyn.gr

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου