Επί τάπητος το Master Plan του ΟΛΠ ..

Το Master Plan του ΟΛΠ θα συζητηθεί αύριο (Τρίτη 19 Φεβρουαρίου) στη συνεδρίαση της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) προκειμένου τα μέλη της Επιτροπής να προχωρήσουν στην αξιολόγησή του.
Στο πρώτο μέρος της συνεδρίασης της ΕΣΑΛ θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι φορέων, οι οποίοι θα καταθέσουν τη γνώμη τους για τα επενδυτικά σχέδια των Κινέζων στο λιμάνι.
Υπενθυμίζεται ότι το Master Plan του ΟΛΠ, το οποίο ο Οργανισμός έχει επικαιροποιήσει πολλές φορές μέχρι σήμερα, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και από πολλές πλευρές, κυρίως για την επέκταση του νότιου τμήματος για τις νέες προβλήτες κρουαζιέρας, το logistic Center που ο ΟΛΠ σχεδιάζει να αναπτύξει στη χερσαία περιοχή του λιμανιού, το εμπορικό κέντρο (mall), όπως και την ανάπτυξη ναυπηγικής μονάδας στο Πέραμα.
Κύκλοι του υπουργείου Ναυτιλίας διευκρίνιζαν πάντως ότι στο πλαίσιο της αναπτυξιακής λιμενικής πολιτικής πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η προστιθέμενη αξία των επενδύσεων στην τοπική οικονομία, καθώς και η ανάγκη αρμονικής συνύπαρξης των λειτουργιών του λιμανιού με τις ανάγκες της πόλης και της τοπικής κοινωνίας, ενώ επισήμαναν ότι η ΕΣΑΛ είναι πολυμελές όργανο οι αποφάσεις του οποίου δεν μπορεί και δεν πρέπει να προκαταλαμβάνονται.
πηγη : efsyn.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου