Το New Jersey αυξάνει τον ελάχιστο μισθό του κράτους σε 15 δολάρια μέχρι το 2024..

Με τη συντριπτική, αλλά ουσιαστικά κομματική γραμμή, ψήφισε η δημοκρατική κυβέρνηση του Νιου Τζέρσεϋ νομοσχέδιο πέρασε, και ο νέος δημοκρατικός κυβερνητικός Philip Murphy υπέγραψε, νομοθεσία αυξάνοντας τον κατώτατο μισθό του κράτους σε 15 δολάρια την ώρα μέχρι το 2024.
Ωστόσο, δεν ήταν όλα γλυκιά και ελαφριά στη νομοθετική σύνοδο του Trenton, παρά τις πολλές μεγάλες νίκες για τους εργαζόμενους στο νομοθετικό σώμα.
Οι εργαζόμενοι σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις, πολλοί από τους οποίους εργάζονταν σε οπωροφόρα και φορτηγά αγροκτήματα του νότιου και του κεντρικού Νιου Τζέρσεϋ, είχαν βραχυκυκλωθεί στη συνολική ελάχιστη αύξηση μισθών, ανέφερε ο Bruce Goldstein της Farmworker Justice με έδρα την Ουάσινγκτον. Αντ 'αυτού, το ελάχιστο τους το 2024 θα είναι 12,50 δολάρια, και αυτό είναι κάτω από το μέσο μισθό τους τώρα.
Και ενώ οι νομοθέτες ενέκριναν την κατώτατη αύξηση των μισθών, την άδεια οικογενειακής άδειας και τον νομοσχέδιο "υπεύθυνο ανάδοχο" που κάλυπτε τις αγορές τίτλων και άλλες επενδύσεις από το κράτος, ο Murphy άσκησε βέτο σε αυτόν. Είπε ότι θα είναι διοικητικά δύσκολο και θα μπορούσε να τρέξει από τις κρατικές εντολές για την καλύτερη δυνατή απόδοση των επενδύσεων.
Παρ 'όλα αυτά, τα αποτελέσματα για τους εργαζόμενους ευνόησαν το κράτος AFL-CIO, το οποίο πίεσε σκληρά για όλους τους.
Η ελάχιστη αύξηση μισθών είναι σημαντική. Ο ομοσπονδιακός κατώτατος μισθός, 7,25 δολάρια την ώρα, δεν έχει αυξηθεί σε μια δεκαετία, μπερδευόμενος από Ρεπουμπλικανικό Κογκρέσο στην Ουάσινγκτον. Τον περασμένο μήνα, μετά την ανάκαμψη του αμερικανικού Σώματος το περασμένο φθινόπωρο, οι Δημοκρατικοί - με τους χαμηλόμισθους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστές ηγέτες τους - επανέκτησαν ένα ελάχιστο $ 15, το μισό της εκστρατείας «$ 15 και μια ένωση».
Ως αποτέλεσμα, το Νιού Τζέρσεϊ εντάσσεται σε μια μακρά λίστα πόλεων και κρατών που πήρε τρομάξει με την αναμονή για pols της Ουάσινγκτον να ενεργήσει και αύξησε τους κατώτατους μισθούς από μόνα τους. Περιλαμβάνουν το Σικάγο, όλα τα κράτη της ακτής του Ειρηνικού, τις πόλεις Twin City, το Illinois, το Μίτσιγκαν, τη Νέα Υόρκη και την πόλη της Νέας Υόρκης, DC, ακόμα και μερικά ελαφρώς συνδικαλισμένα κράτη του Νότου.
"Ευχαριστούμε ειλικρινά τους νομοθετικούς ηγέτες, τους χορηγούς και όλους τους νομοθέτες που ψήφισαν υπέρ δύο μακροπρόθεσμων προτεραιοτήτων για το κράτος του AFL-CIO του Νιου Τζέρσεϋ - αυξάνοντας τον κατώτατο μισθό σε 15 δολάρια την ώρα και μεταρρυθμίζοντας το πρόγραμμα αδείας που καταβάλλεται από το κράτος" Πρόεδρος της ΚΕΟ Charles Wowkanech. Η κρατική ψηφοφορία από το Σώμα ήταν 52-25 και η ψηφοφορία της Γερουσίας ήταν 23-16, με δύο Δημοκρατικούς σε κάθε κοινοβούλιο να ψηφίζουν ενάντια στην αύξηση του ελάχιστου.
"Για πολύ καιρό, αυτοί οι εργαζόμενοι έχουν παγιδευτεί σε θέσεις εργασίας που πληρώνουν μισθούς σε επίπεδο φτώχειας, ενώ οι επιχειρήσεις και τα κέρδη των εταιρειών βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα. Η ανισότητα των εισοδημάτων είναι ένα τεράστιο πρόβλημα στην κοινωνία μας και η υπέρβαση αυτού του νομοσχεδίου είναι ένας ηθικά υπεύθυνος τρόπος για να βοηθηθεί η αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος ", πρόσθεσε
Αλλά δεν βοηθάει πλήρως τους αγρότες, πολλοί από τους εποχιακούς εργάτες και πολλοί από αυτούς τους Ισπανόφωνους-Αμερικανούς που συγκομίζουν φρέσκα φρούτα και λαχανικά στο Νιου Τζέρσεϋ το καλοκαίρι και εσπεριδοειδή στη Φλόριντα το χειμώνα. Οι εκτιμήσεις των αριθμών τους αρχίζουν στις 20.000.
"Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, οι εργαζόμενοι στον αγρόκτημα δεν αντιμετωπίζονται όπως οι περισσότεροι άλλοι εργαζόμενοι που θα λάβουν τον ελάχιστο μισθό των 15 ευρώ μέχρι το 2024. Δεν αντιμετωπίζονται ούτε σαν υπάλληλοι μικρής επιχείρησης ή εποχικά εργαζόμενοι των οποίων ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί στα 15 δολάρια μέχρι το 2026. πόσο μεγάλες, θα χρειαζόταν να πληρώσουν μόνο τους γεωργούς τους 12,50 δολάρια την ώρα μέχρι το 2024. Μετά από αυτό, οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα αποφάσιζαν πώς αντιμετωπίζονται οι εργαζόμενοι στα αγροκτήματα ", λέει ένα δελτίο πληροφοριών για τους γεωργούς.
"Ο κυβερνήτης θα πρέπει να στείλει τη νομοθεσία πίσω και να πει στους πολιτικούς να μεταχειριστούν τους εργαζόμενους σε αγρόκτημα εξίσου με άλλους εργαζόμενους", λέει ο Goldstein, του οποίου η οργάνωση έχει μεγάλη συνδικαλιστική υποστήριξη. "Εργάζονται σε μια επικίνδυνη δουλειά για να βάλουν φαγητό στα τραπέζια μας. Η πλήρωση των μισθών κάτω από τη φτώχεια στις οικογενειακές οικογένειες για τα επόμενα πέντε χρόνια είναι ασυνείδητη "

Το νομοσχέδιο αδειών οικογενειακής άδειας του Νιου Τζέρσεϋ, το οποίο πέρασε με ακόμη μεγαλύτερα περιθώρια από την ελάχιστη αύξηση μισθών, θέτει επίσης το κράτος μπροστά από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Το ομοσπονδιακό δίκαιο, που υπογράφηκε από τον τότε Πρόεδρο Μπιλ Κλίντον το 1993, επιτρέπει στους γονείς που απασχολούνται σε επιχειρήσεις με τουλάχιστον 50 εργαζομένους να λαμβάνουν μέχρι και 12 εβδομάδες άδειες άδειας για τη φροντίδα των νεογέννητων και των βρεφών, με την εγγύηση να επιστρέψουν αργότερα. Αλλά μόνο το 40 τοις εκατό των επιλέξιμων μπορεί να αντέξει μη αμειβόμενη άδεια.
Ομοσπονδιακή νομοθεσία για την άδεια οικογενειακής άδειας, που ωθείται από τον συγγραφέα και υποστηρικτή της μη καταβληθείσας άδειας, ο κ. Rosa DeLauro, D-Conn., Έχει επίσης εμφιαλωθεί στο Καπιτώλιο από το GOP.
Ο νέος λογαριασμός άδειας μετ 'αποδοχών του Νιου Τζέρσεϋ "θα διπλασίασε τη μισθολογική άδεια σε 12 εβδομάδες, θα αυξήσει το ποσό των παροχών από τα δύο τρίτα του μέσου εβδομαδιαίου μισθού του αιτούντος στο 70% αυτού του μισθού με υψηλότερο ανώτατο όριο και επίσης θα διευρύνει την προστασία θέσεων εργασίας σε επιχειρήσεις με 30 ή περισσότεροι εργαζόμενοι. Το σημερινό επίπεδο προστασίας είναι 50 άτομα ", αναφέρει ένα ενημερωτικό δελτίο AFL-CIO.
Παρόλο που ο Murphy άσκησε βέτο στο νομοσχέδιο των υπεύθυνων επενδυτών, ο Wowkanech ελπίζει ότι ο Murphy, ο Διευθυντής Επενδύσεων και οι νομοθέτες θα μπορέσουν να εργαστούν για το πώς θα υλοποιήσουν τους στόχους τους διοικητικά.
"Οι συγκεκριμένες απαιτήσεις του νομοσχεδίου περιλάμβαναν βασικά βασικά πρότυπα εργασίας, όπως την προώθηση υπεύθυνων εργολάβων, τον αποκλεισμό πιθανών επενδύσεων λόγω κλοπής μισθών, την αποτυχία να πληρώσουν τους επικρατούμενους μισθούς και τον αποκλεισμό δυνητικών επενδυτών εάν σκοπεύουν να ιδιωτικοποιήσουν θέσεις εργασίας του δημόσιου τομέα , Δήλωσε το ενημερωτικό δελτίο της πολιτείας AFL-CIO.

πηγη : 
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου