Pedro Almodovar | 7+1 Μαθήματα ζωής & η νέα συναρπαστική ταινία του με τον Αntonio Banderas & την Penelope Cruz..

Κάνω ταινίες για γυναίκες, διότι μέσα από αυτές ανακάλυψα τη ζωή." έχει πει ο  ίσως πιο διάσημος Ισπανός σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός, με περίπου  30 ταινίες στο ενεργητικό του. Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ Καμπαγιέρο.
Το κινηματογραφικό είδος που λατρεύει είναι το μελόδραμα και αυτό είναι εμφανές στο έργο του. Κυρίαρχο πρόσωπο στις ταινίες του είναι "η γυναίκα"
Ο Αλμοδόβαρ παρουσιάζει την εξέλιξη της χώρας του, τη σκοτεινιά της καθολικής δικτατορίας του Φράνκο που κράτησε 40 χρόνια, την πτώση της το 1975, καθώς και την εξέλιξη της Ισπανίας σε ένα δημοκρατικό κράτος.


Η Κάρμεν Μάουρα, η Σεσίλια Ροτ, η Μαρίσα Παρέδες, η Πενέλοπε Κρουθ, η Τσους Λαμπρεάβε και η Ρόσι ντε Πάλμα είναι κάποιες από τις μούσες του. Του αρέσει να συνεργάζεται με τους ίδιους ηθοποιούς οι οποίοι έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο Ισπανός σκηνοθέτης,  αποφάσισε να κυκλοφορήσει τη νέα του ταινία «Pain & Glory» στην Ισπανία μέσω της Sony Pictures Releasing International στις 22 Μαρτίου του 2019, διακόπτοντας προς το παρόν τη συνεργασία του  με την εταιρεία διανομής στην Ισπανία, τη Warner Bros.
«Είμαστε ευχαριστημένοι και ενθουσιασμένοι που θα κυκλοφορήσουμε την ταινία «Pain & Glory» στην Ισπανία με μια εντελώς νέα ομάδα: Τη Sony Pictures» δήλωσε ο συνεργάτης του στην παραγωγή του και αδελφός του, Αγκουστίν Αλμοδόβαρ της εταιρείας El Deseo.
«Ύστερα από περισσότερα από 25 χρόνια συνεργασίας στις ΗΠΑ με την Sony Pictures Classics, τόσο ο Πέδρο όσο και εγώ ο ίδιος θεωρούμε τη Sony ως μέρος της οικογένειάς μας. Αυτή η απόφαση ενισχύει τους δεσμούς που αναπτύσσουμε με τη Sony για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερη είδηση για όλους μας» πρόσθεσε.
«Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ είναι ένας από τους πλέον επιδραστικούς σκηνοθέτες όλων των εποχών. Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ευτυχείς που αναλαμβάνουμε τη διανομή του τελευταίου έργου του στην Ισπανία» δήλωσε η Λέιν Κλάιν, επικεφαλής της Sony Pictures International Productions. 

Στο ψυχόδραμα, ένας σκηνοθέτης γυρίζει πίσω στις επιλογές που έχει κάνει στη ζωή του, καθώς το παρελθόν του ανατρέπει το παρόν.
Πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ο Αντόνιο Μπαντέρας πλαισιωμένος από τους Ασιέρ Ετσιαντία, Νόρα Νάβας, Χουλιέτα Σεράνο, Σίζαρ Βιθέντε και την Πενελόπε Κρουζ σε ξεχωριστό ρόλο.
Πρόκειται για την 21η ταινία του Ισπανού δημιουργού στην οποία αγγίζει θέματα που αφορούν στιςπρώτες αγάπες, τις δεύτερες αγάπες, τη μητέρα και τη θνητότητα. 
Παρακολουθώντας τις ταινίες του, ο ανατρεπτικός Ισπανός σκηνοθέτης, μαγεύει, γοητεύει και περνά τα δικά του πολύτιμα μηνύματα.:
1. "Το να είσαι αυθεντικός σημαίνει να μοιάζεις όλο και περισσότερο σε αυτό που έχεις ονειρευτεί να είσαι"(λόγια της Agrado στο "Όλα για τη μητέρα μου")
2. Ό,τι και να συμβαίνει στη ζωή σου, να μην πάψεις ποτέ να χαμογελάς, να χορεύεις και να τραγουδάς.
3.Η σχέση του με τη μητέρα του επηρέασε σημαντικά τόσο τη ζωή του όσο και αυτά που δημιούργησε. Επίσης, Η μητρική φιγούρα είναι καθοριστική στις περισσότερες ταινίες του.
4. Η ζωή έχει "χρώμα". Ακόμα και αν περιέχει δράμα και πόνο, η ζωή είναι πάντα χρωματιστή. Τα έντονα χρώματα χαρακτηρίζουν τις ταινίες του.
5. Μπορεί να νιώθεις ότι σε κάποιες φάσεις της ζωής σου χάνεις την ταυτότητά σου, το δρόμο σου και ότι αλλάζεις. Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς γι`αυτό.  Είναι ένας τρόπος να μάθεις μέσα από τις διάφορες αναζητήσεις σου και να εξελιχθείς.

6. Είναι κάποιες φορές που το να είσαι drama queen μπορεί να κάνει και καλό... Ακόμα και αν φτάνεις στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Άλλωστε, άνθρωποι είμαστε με τις αδύναμες στιγμές μας...
7. Υπάρχει περισσότερο μυστήριο στα αντρικά δάκρυα παρά στα γυναικεία. (θυμάστε την ταινία "Μίλα της";)
8. Η ζωή είναι απρόβλεπτη. Ακόμα κι αν δείχνει σκληρή και αδίκη κάποιες φορές, στο τέλος έρχεται η κάθαρση...
πηγη : klik.gr

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου