Το ελληνικό νησί που αποθεώνει ο Guardian για το φαγητό του..Δύο μήνες μας χωρίζουν από το καλοκαίρι και τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου για τα ελληνικά νησιά όλο και πληθαίνουν. Αυτή τη φορά, σειρά είχε η βρετανική εφημερίδα Guardian που έκανε αφιέρωμα στη Μήλο, γράφοντας τα καλύτερα για το φαγητό της. 
Η δημοσιογράφος Amanda Dardanis που επισκέφθηκε το νησί ανακάλυψε μια γαστρονομική σκηνή σε άνθηση. Μπορεί η γειτονική Σίφνος να φημίζεται για τις γαστρονομικές απολαύσεις που προσφέρει, αλλά η Μήλος ακούγεται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια για το καλό φαγητό της, αναφέρει η δημοσιογράφος. 
Όπως σημειώνεται στο άρθρο, σε όλο το νησί βρίσκεις εστιατόρια με χαρακτήρα, που μαγειρεύουν χρησιμοποιώντας ντόπιες και ολόφρεσκες πρώτες ύλες. Επίσης αναφέρεται πως τα τελευταία χρόνια τα εστιατόρια της Μήλου έχουν γίνει λίγο πιο γκουρμέ, με δημιουργικά μενού μεσογειακής κουζίνας. Ακόμα και στα πιο ακριβά όμως, μπορείς να φας οικονομικά επιλέγοντας μεζέδες και χύμα κρασί, λέει η δημοσιογράφος.
Η δημοσιογράφος κάνει ειδική μνεία στο εστιατόριο Ω! Χαμός, μια παλιά οικογενειακή ταβέρνα στον Αδάμαντα, δίπλα στη θάλασσα, με λαχανικά, κρέατα και τυριά δικής τους παραγωγής.
Ω! Χαμός

Ξεχωρίζει επίσης το εστιατόριο Sirocco στην παραλία του Παλιοχωριού, όπου το φαγητό ψήνεται σε πήλινες γάστρες που τοποθετούνται 40 εκατοστά κάτω από την άμμο, την Αρμύρα στα Πολλώνια για φρέσκο ψάρι από τα καΐκια των ψαράδων και δημιουργικά πιάτα θαλασσινών, την ταβέρνα Medusa στο γραφικό λιμανάκι Μανδράκια για ουζομεζέδες, την Εργίνα στο χωριό Τρυπητή με την υπέροχη θέα, τον Άστακα στο Κλήμα για γεύμα με φόντο τα πολύχρωμα σπιτάκια των ψαράδων, καθώς και το μαγαζί Κιβωτός των Γεύσεων στα Πολλώνια για να δοκιμάσεις καρπουζόπιτα και γαλακτομπούρεκο.
Medusa

Φυσικά, πέρα από το φαγητό, το άρθρο αναφέρει ότι το πανέμορφο ηφαιστειακό νησί των Κυκλάδων εντυπωσιάζει με τους γεωλογικούς σχηματισμούς του και προτρέπει τους αναγνώστες να εξερευνήσουν μερικές από τις υπέροχες (70 και βάλε) παραλίες του.


Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου