Στις κάλπες ξανά τον Ιούλιο...

Την ημερομηνία διεξαγωγής των πρόωρων εθνικών εκλογών εξετάζουν στο κυβερνητικό επιτελείο με την 7η Ιουλίου να προκρίνεται ως πιθανή ημερομηνία. Ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί μετά τον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών (02/07) τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και άμεσα θα δρομολογηθούν εξελίξεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι κάλπες θα στηθούν την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου και όχι στις 30 Ιουνίου προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί οι πανελλήνιες εξετάσεις (τελειώνουν στις 2 Ιουλίου).
Η βαριά ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει από τον ΠτΔ την προκήρυξη εκλογών πριν η κυβέρνηση ολοκληρώσει την τετραετία έχει θέσει σε συναγερμό τον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρο του κόμματος και πρωθυπουργό να μιλά σε ευρεία σύσκεψη της Κεντρικής Επιτροπής  και της Εκλογικής Επιτροπής για την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.
Ο Αλέξης Τσίπρας ενώπιον των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως έλαβε το μήνυμα των εκλογών και προχώρησε σε «δημοκρατικό προσκλητήριο» προς όλους τους προοδευτικούς πολίτες, θέτοντας παράλληλα το πραγματικό δίλημμα των εθνικών εκλογών που είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης είτε με κορμό τη Νέας Δημοκρατία είτε με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.
Την ίδια στιγμή το Μαξίμου έσπευσε να βάλει «φρένο» στην παραφιλολογία ορισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης. Πηγές του Μαξίμου έσπευσαν να διευκρινίσουν πως «κατά συνταγματικό έθιμο αλλάζει ο υπουργός Εσωτερικών» με τις ίδιες πηγές να διευκρινίζουν πως «μόνο μια φόρα ορίστηκε υπηρεσιακή κυβέρνηση λόγω πρόωρης διάλυσης της Βουλής. Το Σεπτέμβριο του 2015». Ο λόγος τότε ήταν ότι «δεν είχε περάσει ένας χρόνος από την προηγούμενη διάλυση, και απαγορευόταν να διαλυθεί με πρόταση της κυβέρνησης η Βουλή».

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου