Μουζαλας : " H Συμμαχία των προοδευτικών δυνάμεων σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ.." ..

«Η τοποθέτηση της Αριστεράς για την Ευρώπη πρέπει να στηρίζεται σε πρακτικές εφαρμόσιμες προτάσεις που να συμβάλλουν στην βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Η απόκρουση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής δεν είναι κάτι οραματικό, αφορά την ζωή όλων μας»
  «Προσπαθούμε να
υπερασπιζόμαστε εμείς τα δικαιώματα των προσφύγων και τα δικαιώματα του λαού μας, με βάση τους νόμους του κράτους και με βάση την Ευρωπαϊκή Ένωση»
 «Ενάντια στην ακροδεξιά και στην παραδοσιακή δεξιά με τον ενσωματωμένο λόγο και την πρακτική της ακροδεξιάς, για μια κοινωνική Ευρώπη, η συμμαχία των προοδευτικών δυνάμεων σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ.»
  «τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν τα έχω γνωρίσει
στο γραφείο. Τα έχω γνωρίσει στις χώρες
όπου καταπατώνται. Και τα υπερασπίζομαι όλη
μου τη ζωή. Κάποιος μπορεί να κάνει έναν σχεδιασμό γραφείου και να κάθεται το βράδυ να τον θαυμάζει, ας πάει όμως
να τον εφαρμόσει στο Αφγανιστάν με τις βόμβες να πέφτουν δίπλα του»
     «Στα γήπεδα γύρω από το Ελληνικό, τα Ελληνόπουλα έπαιζαν με τα προσφυγόπουλα. Αυτό έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό ήταν το καινούργιο που κάναμε στην ελληνική κοινωνία, γι’ αυτό θα ήθελα να με θυμούνται κάποτε»
  «Η Ελλάδα όπως και η Ιταλία είναι δύο χώρες που έχουν σηκώσει μεγαλύτερο βάρος στο προσφυγικό απ’ όσο τους αναλογεί, δεν γίνεται όμως μια χώρα
να υποκαταστήσει μια Ήπειρο»

  Σύντομο βιογραφικό
Ο Γιάννης Μουζάλας γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη όπου ζει μέχρι σήμερα και είναι γιατρός, χειρούργος γυναικολόγος-μαιευτήρας με εξειδίκευση στην λαπαροσκόπηση και σε τεχνικές laser. Εκπαιδεύτηκε στην γυναικολογική ουρολογία στο Βέλγιο και στην γυναικολογική ογκολογία στην ελληνική ογκολογική εταιρεία. Σε συνεργασία με τον Dr Michel Odent και τον Dr Yehudi Gordon εξειδικεύτηκε στον φυσιολογικό τοκετό και στον τοκετό στο νερό. Ως γιατρός έχει εργαστεί: στην Παιδιατρική Χειρουργική Κλινική στο «Τζάνειο» Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά, στην Ουρολογική Κλινική στο «Μεταξά» Γενικό Νοσοκομείο Αθήνας, στον «Άγιο Σάββα», Γενικό Αντικαρκινικό-Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών, στο Γενικό Νοσοκομείο- Μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου», Αθήνα
Στα πλαίσια της επιστημονικής του δράσης, συνέβαλλε στο να καθιερωθούν πτέρυγες φυσιολογικού τοκετού στα ελληνικά μαιευτήρια. Τα τελευταία 30 χρόνια, εργάζεται ως γιατρός στον ιδιωτικό τομέα, στην μαιευτική-γυναικολογία και υπήρξε ο πρώτος γιατρός στην Ελλάδα που σύστησε τον τοκετό σε νερό και τον τοκετό σαν στο σπίτι στο μαιευτήριο. Υποστήριξε τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες, με την ίδρυση Επιστημονικών Εταιρειών και Κινημάτων, όπως: • Εταιρεία Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (Ε.Μ.Α.Σ.)
• Ιατρείο Γυναικείας Σεξουαλικότητας • «Ελευθερία στον Τοκετό»
Πολιτική και Κοινωνική ∆ράση
Από τον Αύγουστο του 2015, μέχρι τον Μάρτιο του 2018 διαχειρίστηκε από την θέση του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής την μεγαλύτερη προσφυγική- μεταναστευτική κρίση στον δυτικό κόσμο μετά την λήξη του 2ου παγκοσμίου πολέμου.
Πήρε μέρος σε ανθρωπιστικές αποστολές στην Ασία, στην Αφρική και στην Μέση Ανατολή, ως γιατρός και ως παρατηρητής των Ανθρωπίνων ∆ικαιωμάτων (Παλαιστίνη, Αφγανιστάν, Ιράκ, Σομαλία, Ουγκάντα, Ισραήλ, Αϊτή, Σρι Λάνκα, Αζερμπαϊτζάν, την Τουρκία, Κομπάνι). Η τελευταία του αποστολή, προτού διοριστεί Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, ήταν στον πόλεμο στο Κομπάνι (Συρία). Τον ∆εκέμβριο του 2018, συμμετείχε σε νέα αποστολή στον πόλεμο στην Βόρεια Συρία. Μετά τις αποστολές στην Σομαλία και το Αφγανιστάν, συνδιοργάνωσε μία καμπάνια στην Ελλάδα ενάντια στον γενετικό ακρωτηριασμό.
Ο Γιάννης Μουζάλας έχει διατελέσει:
• Ειδικός Γραμματέας ΕΙΝΑΠ
• Ιδρυτικό μέλος και Ε. γραμματέας ΟΕΝΓΕ
• Μέλος του κεντρικού συμβουλίου ΕΦΕΕ
• Πρόεδρος συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Αθήνας.


           

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου