Δ. Κοκοτίνη – Ε. Καλού: Ποιες είναι οι δυο γυναίκες που αναλαμβάνουν την ηγεσία του Αρείου Πάγου..

Η Δήμητρα Κοκοτίνη και η Ειρήνη Καλού είναι οι δυο γυναίκες που επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας για την ηγεσία του Αρείου Πάγου. Η πρώτη ορίστηκε για τη θέση της Εισαγγελέως  και η δεύτερη για τη θέση της Προέδρου, εάν φυσικά υπογράψει την απόφαση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Η Δήμητρα Κοκοτίνη, γεννήθηκε το 1954 στην Κοινότητα Δαμιανών Ευρυτανίας. Διορίστηκε Πάρεδρος Πρωτοδικείου Αθηνών στις 18-2-1981 και Πρωτοδίκης Αθηνών στις 31-8-1982. Έπειτα, προήχθη στο βαθμό του Προέδρου Πρωτοδικών στις 11-12-1997, στο βαθμό του Εφέτη στις 2-8-2001, στο βαθμό του Προέδρου Εφετών στις 23-7-2010 και τέλος στο βαθμό του Αρεοπαγίτη στις 3-12-2014. Μετά από δύο θητείες εισαγγελέας στον Άρειο Πάγου προέρχεται από τον δικαστικό χώρο και τον εισαγγελικό κλάδο. Μέχρι τώρα είναι πρόεδρος στο ΣΤ ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο αποφάσισε πρόσφατα την αναίρεση του βουλεύματος για την απαγόρευση της άδειας στον τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα. Το δικό της τμήμα ήταν μάλιστα αυτό που απέρριψε το αίτημα του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινακη για αναίρεση της παραπομπής του για την υπόθεση των στημένων αγώνων. Υπήρξε αντιπρόεδρος στην κεντρική νομοπαρασκευαστική επιτροπή και υπήρξε μέλος της διοίκησης του Εφετείου Αθηνών.
Η Ειρήνη Καλού γεννήθηκε το 1954 στην Ηλιούπολη Αττικής. Διορίστηκε πάρεδρος Πρωτοδικείου Αθηνών στις 18-2-1981 και πρωτοδίκης Αθηνών στις 31-8-1982. Έπειτα, προήχθη στο βαθμό του Προέδρου Πρωτοδικών στις 15-1-1997, στο βαθμό του Εφέτη στις 3-2-2000, στο βαθμό του Προέδρου Εφετών στις 6-8-2009 και τέλος στο βαθμό του Αρεοπαγίτη στις 14-1-2014. Διευθέτησε  ειδική ανακρίτρια στην υπόθεση του Βατοπεδίου, ενώ το 2000, ως πρόεδρος πρωτοδικών, είχε απορρίψει τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που ζητούσαν να μην κυκλοφορήσει το βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη, «Μ εις τη ν». Ήταν μάλιστα μέλος του συμβουλίου που παρέπεμψε σε δίκη τους κατηγορούμενους για το αποκαλούμενο «παραδικαστικό κύκλωμα».  Υπηρετεί μέχρι τώρα στο τμήμα Εργατικών του Αρείου Πάγου.
Η κα Καλού ήταν πρώτη μαζί με την Διονυσία Μπιτζούνη στη ψηφοφορία της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής, ενώ αντίθετα έκπληξη μπορεί να θεωρηθεί η επιλογή της κ. Κοκοτίνη, καθώς στη ψηφοφορία ήταν τέταρτη.πηγη : globalview
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου