Δύο Ελληνίδες πάτησαν για πρώτη φορά στο Έβερεστ..


 Η Χριστίνα Φλαμπούρη και η Βασιλική Αρχοντίδου έγιναν οι πρώτες Ελληνίδες που πάτησαν στο Εβερεστ. Oι δύο αλπινίστριες ξεκίνησαν στις 5 Απριλίου για το Νεπάλ, με στόχο να ανεβάσουν την ελληνική σημαία στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου, που βρίσκεται σε υψόμετρο 8.848 μέτρων.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των ορειβατικών αποστολών στο Κατμαντού η ομάδα των 14 ορειβατών, ανάμεσά τους και οι 2 Ελληνίδες, βρήκε «ένα ανοικτό παράθυρο στον καιρό» και ανέβηκε στο όρος Εβερεστ. Καθοδηγητής και υπεύθυνος αποστολής ήταν ο Kami Rita Sherpa από το Νεπάλ, ο οποίος έσπασε το υπάρχον ρεκόρ, ανεβαίνοντας στην κορυφή του Έβερεστ για 24η φορά.
Η όλη προσπάθεια έγινε με την υποστήριξη του φορέα «A woman can be». Στόχος των δύο γυναικών είναι η ανάβαση των επτά υψηλότερων κορυφών των ηπείρων του κόσμου, και μέχρι στιγμής έχουν καταφέρει να βρεθούν στις πέντε από τις επτά κορυφές. «Το ότι ήμασταν οι πρώτες Ελληνίδες που πάτησαν την ψηλότερη κορυφή στην Αλάσκα δεν ήταν αυτοσκοπός. Για εμάς είναι σημαντικό να προβάλλουμε την Ελλάδα και να την πηγαίνουμε ψηλά έστω και υπό αυτό το πρίσμα», αναφέρουν.
Πριν το ταξίδι τους, οι δύο γυναίκες είχαν δηλώσει πως το μεγαλύτερο εμπόδιο που αντιμετώπιζαν ήταν η οικονομική υποστήριξη. «Στην Ελλάδα ακόμη και οι Ολυμπιονίκες μας δυσκολεύονται να βρουν στήριξη, πόσο μάλλον εμείς που δεν είμαστε επαγγελματίες αθλήτριες αλλά δύο συνηθισμένες γυναίκες με ένα ασυνήθιστο όνειρο».
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου