Δεν υπογράφει ο Προκόπης Παυλόπουλος την «αλλαγή φρουράς» στη Δικαιοσύνη..

Τελευταία ημέρα της θητείας του προέδρου και της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου η σημερινή (30/6), με τον κ. Βασίλειο Πέππα και την κ. Ξένη Δημητρίου να αποχωρούν από το δικαστικό σώμα λόγω συνταξιοδότησης, μετά από 40 χρόνια.
Οι πληροφορίες θέλουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, να μην υπογράφει την «αλλαγή φρουράς» στη Δικαιοσύνη που έχει εισηγηθεί η Κυβέρνηση, με τις τοποθετήσεις της κ. Ειρήνης Καλού (στη θέση της προέδρου) και της κ. Δήμητρας Κοκοτίνη στην εισαγγελία του Ανωτάτου Δικαστηρίου, μετά τη σχετική απόφαση του υπουργικού συμβουλίου.
Η σφοδρή κριτική που άσκησε η αντιπολίτευση αλλά και συνταγματολόγοι στην απόφαση της κυβέρνησης να επιλέξει την νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου, λίγες ημέρες μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και την εξαγγελία από τον Αλέξη Τσίπρα για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, αποτελούν «πονοκέφαλο» για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Ο κ. Παυλόπουλος δεν προτίθεται σύμφωνα με τις πληροφορίες να υπογράψει το εν λόγω διάταγμα, ενώ πηγές που βρίσκονται κοντά στον Πρόεδρο αναφέρουν ότι «έχει αντιρρήσεις ως προς τη συνταγματικότητά του».
Στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά της, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου χαρακτηρίζει ύψιστη τιμή την θέση που πήρε, προαναγγέλλοντας ωστόσο προσφυγή της στη δικαιοσύνη με αφορμή τα δημοσιεύματα που θίγουν τόσο την ίδια όσο και την οικογένειά της.

πηγη : ethnos.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου