Τουρκία: Συμβούλιο Ασφαλείας συγκαλεί ο Ερντογάν..

«Κόκκινο» συνεχίζει να χτυπά η Τουρκική προκλητικότητα, μετά και το χθεσινό μπαράζ παραβιάσεων στον ελληνικό εναέριο χώρο.
 Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκαλεί σήμερα Τετάρτη το υπουργικό Συμβούλιο προκειμένου να χαράξει τις επόμενες κινήσεις του αναφορικά με τα εντάλματα σύλληψης που εξέδωσε η Λευκωσία κατά του πληρώματος του «Πορθητή». Στο επίκεντρο θα βρεθεί και η κρίση με τις ΗΠΑ που φαίνεται, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με τα F-35, να εντείνεται ολοένα και περισσότερο.
Για τις 28 και 29 Ιουνίου έχει οριστεί «ραντεβού» των δύο προέδρων, στο περιθώριο της συνάντησης των G20 στην Οσάκα. Εκεί θα τεθούν επί τάπητος όλα τα κοινά ζητήματα, όπως αυτό των αεροσκαφών 5ης γενιάς F-35 αλλά και το ζήτημα της Κυπριακής υφαλοκρηπίδας.
Το στέιτ ντιπάρτμεντ, από την πλευρά του, επιχείρησε να κατεβάσει τους τόνους μεταξύ της κυπριακής Δημοκρατίας και της Τουρκίας, αναφορικά με το ζήτημα του εντάλματος σύλληψης για το πλήρωμα του Τουρκικού πλοίου, καλώντας ουσιαστικά την Κύπρο να μην το «τραβάει στα άκρα».
Ταυτόχρονα βέβαια, οι Η.Π.Α συντάσσονται με την Ελληνική πλευρά, όσον αφορά τις παραβιάσεις του Εθνικού της Εναέριου Χώρου, προτρέποντας την Τουρκία να τις σταματήσει άμεσα και αφήνοντας να εννοηθεί πως η γειτονική χώρα σιγά – σιγά ωθείται στο περιθώριο των συζητήσεων.
Ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας, Γιάννης Μάζης, μιλώντας στο κανάλι Ένα, αναφέρθηκε στην Αμερικανο-Τουρκική κρίση και προσδιόρισε τα επόμενα βήματα της Γείτονος. Ο κος. Μάζης εκτίμησε πως ένας άκαρπος διάλογος Τράμπ –  Ερντογάν, για τα εξοπλιστικά της Τουρκίας, μπορεί να εξωθήσει την τελευταία σε κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο.
Να προσθέσουμε, επίσης, σε αυτό και τις βαρύτατες οικονομικές  κυρώσεις που σχεδιάζουν οι Η.Π.Α και οι οποίες θα πλήξουν δριμύτατα την Τουρκική οικονομία.
Οι δηλώσεις του καθηγητή Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας Γιάννη Μάζη.
Audio Player
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου