Εύθραυστες ισορροπίες στο Κίνημα Αλλαγής..

Σε τεντωμένο σκοινί βαδίζει η Χαριλάου Τρικούπη μετά την απόφαση της Φώφης Γεννηματά να μην τοποθετήσει ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά τον Γιώργο Καμίνη. Το γεγονός αυτό οδήγησε στη ρήξη με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με την ένταση των τελευταίων ημερών να μεταφέρεται στη προγραμματισμένη για την Τρίτη (04/06) συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδαςκαι του Πολιτικού Συμβουλίου.
Στη συνεδρίαση των οργάνων θα γίνει μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να αποφευχθεί ένας νέος κύκλος εσωστρέφειας που βρίσκει τα στελέχη του κόμματος διχασμένα και έντονα προβληματισμένα.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε γνωστό πως δεν θα παραστεί στη συνεδρίαση ενώ εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στη Φώφη Γεννηματά. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως δεν τον θέλουν στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. και διέψευσε τις πηγές της Χαριλάου Τρικούπη που ήθελαν να θέτει όρο να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας και μίλησε για διαφορές στρατηγικής που τον απομακρύνουν από την παράταξη.
Στάθηκε ιδιαίτερα στη «γραμμή» που χαράζει η ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛΛ. κατηγορώντας τη Φώφη Γεννηματά πως δημιουργεί το «ΚΚΕ του Κέντρου» βάζοντας τον εαυτό του στην αντίπερα όχθη που θέλει ένα κόμμα «που θα παίζει καθοριστικό ρόλο για τη χώρα».

Το Σάββατο, η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. έλαβε μια δύσκολη και τολμηρή απόφαση που επί της ουσίας ανοίγει την πόρτα της εξόδου στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εμφανώς ενοχλημένος, απέσυρε τη στήριξη του στο κόμμα και δήλωσε πως πλέον θα έχει τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστεί δυναμικά τις θέσεις του για το μέλλον της πατρίδας.
Πριν ληφθούν οι τελικές αποφάσεις προηγήθηκε ολιγόλεπτη συνάντηση της Φώφης Γεννηματά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της Χ. Τρικούπη, η Φώφη Γεννηματά ζήτησε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο να εξεταστεί ο τρόπος με τον οποίο θα υπηρετηθεί η ενότητα και η δική του ενεργή παρουσία στην κρίσιμη πολιτική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου. Ωστόσο, όπως υποστήριζαν οι ίδιες πηγές, «η θέση του Ευάγγελου Βενιζέλου ήταν “πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ή τίποτα”» κλείνοντας την πόρτα σε ένα πιθανό συμβιβασμό.

Δυσφορία και αποχωρήσεις 

Όπως ήταν αναμενόμενο, η κρίση στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. έλαβε γρήγορα διαστάσεις και είχε σοβαρό εσωκομματικό αντίκτυπο. Τη δυσφορία του εξέφρασε ο Κώστας Σημίτης, δηλώνοντας, μέσω ανθρώπων από το περιβάλλον του, «κεραυνοβολημένος και θυμωμένος». Για εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη που θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί και δεν βοηθάει έκανε λόγο ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Νίκος Ανδρουλάκης Στο ίδιο πνεύμα παρενέβη και ο βουλευτής Γιάννης Μανιάτης, σημειώνοντας όμως ότι θα παλέψει για τη συντεταγμένη πορεία της παράταξης. Επιστολή υπέρ της ενότητας απέστειλε προς όλα τα μέλη της Κ.Ο. του ΚΙΝ.ΑΛΛ. ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός. Τη βεβαιότητα ότι το ΚΙΝ.ΑΛΛ. θα οδηγηθεί σε πλήρη αποδιοργάνωση και αποσύνθεση αν δεν βρεθεί λύση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο εξέφρασε ο Λεωνίδας Γρηγοράκος.
Στον αντίποδα, ο Γιώργος Καμίνης, επιλεχθείς για επικεφαλής στο Επικρατείας, σχολίασε ότι «δεν κρίνονται όλα από την παραμονή ή την αποχώρηση του κ. Βενιζέλου». Την άποψη της Φώφης Γεννηματά υπερασπίστηκαν σε τηλεοπτικές παρεμβάσεις τους οι Παύλος ΧρηστίδηςΣταμάτης Μαλέλης και Μανώλης Χριστοδουλάκης.
Την ίδια στιγμή, άνοιξε ο χορός των αποχωρήσεων στελεχών και υποψηφίων, που συνοδεύτηκαν από βαριές επικρίσεις κατά της προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Από τους πρώτους που το έπραξαν ήταν ο πρώην βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος στη Β' Πειραιά, Δημήτρης Λιντζέρης, o Μάνος Επιτροπάκης, υποψήφιος στην Α Αθηνών, οι Γιώργος ΤόλιοςΓιώτα Μπουμπούλη (Αιτωλοακαρνανίας) και Σοφία Θεολογίτου(Κυκλάδες), ο Γιάννης Οικονομίδης, γραμματέας Τομέα Πολιτικής Υποδομών - Μεταφορών του ΚΙΝ.ΑΛΛ. κ.α.

πηγη : efsyn.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου