Πούτιν: Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με την Ελλάδα προς όλες τις κατευθύνσεις ..Την ετοιμότητα της Ρωσίας για περαιτέρω συνεργασία με την Ελλάδα «προς όλες τις κατευθύνσεις», εξέφρασε ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την τελετή παραλαβής διαπιστευτηρίων από νέους πρέσβεις στη Μόσχα.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν αναφέρθηκε στο Έτος Γλώσσας και Λογοτεχνίας Ελλάδας — Ρωσία και εξέφρασε την πρόθεση για περαιτέρω συνεργασία με την Ελλάδα προς κάθε κατεύθυνση, κατά τη διάρκεια τελετής στο Κρεμλίνο οπότε και ο Ρώσος πρόεδρος δέχτηκε τα διαπιστευτήρια της νέας πρέσβειρας της Ελλάδας στη Μόσχα, Τασίας Αθανασίου, καθώς κι άλλων 17 πρεσβευτών.
«Με την Ελλάδα συνδεόμαστε με βαθιούς, μακροχρόνιους, ιστορικούς δεσμούς. Τώρα στις χώρες μας έχουμε το Έτος Γλώσσας και Λογοτεχνίας και είμαστε έτοιμοι για περαιτέρω συνεργασία κυριολεκτικά προς όλες τις κατευθύνσεις», υπογράμμισε ο κ. Πούτιν.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν μίλησε, επίσης, για τους δεσμούς της Ρωσίας με την Κύπρο.
«Με τη Δημοκρατία της Κύπρου διατηρήσαμε στενούς πολιτικούς, ανθρωπιστικούς και πνευματικούς δεσμούς. Η Κύπρος είναι ένας αγαπημένος τόπος διακοπών για τους Ρώσους πολίτες. Πέρυσι, πάνω από 800 χιλιάδες Ρώσοι επισκέφθηκαν τα κυπριακά θέρετρα», επισήμανε ο Ρώσος πρόεδρος.
Αναφέρθηκε, μάλιστα, στο Κυπριακό, τονίζοντας ότι η Ρωσία υποστηρίζει με συνέπεια «μια δίκαιη και βιώσιμη λύση».
«Η Ρωσία έχει υποστηρίξει με συνέπεια μια συνολική, δίκαιη και βιώσιμη διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος με βάση τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών», υπογράμμισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δέχθηκε τα διαπιστευτήρια της νέας πρέσβειρας της Ελλάδας στη Μόσχα και 17 ακόμη νέων πρεσβευτών
© SPUTNIK / MIKHAIL KLIMENTIEV
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δέχθηκε τα διαπιστευτήρια της νέας πρέσβειρας της Ελλάδας στη Μόσχα και 17 ακόμη νέων πρεσβευτών
Η νέα πρέσβης της Ελλάδας στη Ρωσία, Τασία Αθανασίου, έφτασε στη Μόσχα στα τέλη Απριλίου. Η κ. Αθανασίου υπηρετεί στο διπλωματικό σώμα από το 1984. Έχει εργαστεί στις πρεσβείες της Ελλάδας στην Ουγγαρία, την Αλβανία και το Βατικανό. Υπήρξε πρέσβης στη Συρία και την Πολωνία.
© SPUTNIK / MIKHAIL KLIMENTIEV
Ο Πούτιν δέχεται τα διαπιστευτήρια της νέας πρέσβειρας της Ελλάδας
Το 2015 η κ. Αθανασίου ήταν επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά. Το 2017 είχε αναλάβει πρέσβης της Ελλάδας στην Ιταλία.

πηγη : sputnic
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου