Γερμανία: Κύμα αλληλεγγύης προς ΜΚΟ που διασώζουν μετανάστες..

Περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα σε περίπου 100 πόλεις της Γερμανίας σε ένδειξη αλληλεγγύης προς την πλοίαρχο του Sea Watch Καρόλα Ρακέτε και για να ζητήσουν να υπάρξει φροντίδα για τους μετανάστες που διασώζονται από τις ΜΚΟ στη Μεσόγειο, ανακοίνωσαν οι οργανωτές.
«Η διάσωση στη θάλασσα δεν γνωρίζει σύνορα, όπως και η αλληλεγγύη μας», διαβεβαίωσε η πλοίαρχος του Sea Watch σε μήνυμα που απηύθυνε στους διαδηλωτές στο Βερολίνο, όπου στην πορεία συμμετείχαν περίπου 8.000 άνθρωποι, ενώ στο Αμβούργο περί τους 4.000.
Κρατώντας σωσίβια γιλέκα οι διαδηλωτές στο Βερολίνο κατήγγειλαν την ποινικοποίηση της διάσωσης στη θάλασσα και καταφέρθηκαν ιδιαίτερα εναντίον του ακροδεξιού Ιταλού υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.
EURONEWS
«Η ανευθυνότητα των ευρωπαϊκών κρατών με ανάγκασε να δράσω όπως έδρασα», πρόσθεσε η νεαρή Γερμανίδα που εξακολουθεί να βρίσκεται στην Ιταλία. Η Καρόλα Ρακέτε συνελήφθη αφού ελλιμενίσθηκε χωρίς άδεια την περασμένη εβδομάδα στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα για να αποβιβάσει 40 μετανάστες που είχε διασώσει στη θάλασσα και οι οποίοι ήταν αποκλεισμένοι στο πλοίο για περισσότερο από δύο εβδομάδες.
Την περασμένη Τρίτη Ιταλίδα δικαστής ακύρωσε τη σύλληψή της με το αιτιολογικό ότι έδρασε για να σώσει ζωές, αλλά σε βάρος της εξακολουθούν να διεξάγονται δύο έρευνες, για αντίσταση σε έναν αξιωματικό και για αρωγή σε παράτυπους μετανάστες.
Η Καρόλα Ρακέτε, άγνωστη στο ευρύ κοινό πριν από τη σύλληψή της, διαβεβαίωσε πως αισθάνθηκε εγκατελειμμένη από τις ευρωπαίκές κυβερνήσεις στη διάρκεια της οδύσσειάς της με τους μετανάστες που είχε διασώσει.
«Αυτό που αισθάνομαι είναι πως σε εθνικό επίπεδο, όπως και σε διεθνές, κανένας δεν ήθελε αληθινά να προσφέρει τη βοήθειά του. Έδιναν ο ένας στον άλλο την καυτή πατάτα», είπε στο εβδομαδιαίο περιοδικό Der Spiegel, στο εξώφυλλο του οποίου εικονίζεται σήμερα.

πηγη : naftemboriki.gr


Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου