Με Επιτυχια τα ' Καπετανέικα 2019 ' των ξύλινων ιστιοπλοϊκών , στη Νάουσα της Πάρου..

Τα… «Καπετανέικα» 2019 -ένας Αγώνας Επίδειξης Ξύλινων Ιστιοπλοϊκών Σκαφών- είναι η εκδήλωση θύμησης και προσφοράς στον ιδιοφυή και πολυτάλαντο Κώστα Γουζέλη τον σπουδαίο αρχιτέκτονα που έζησε και προσέφερε για περισσότερα από σαράντα χρόνια στη Νάουσα της Πάρου…


Στη γιορτή ήταν παρόντες όλοι
Στη γιορτή ήταν παρόντες όλοι… Στη γιορτή  οι καπεταναίοι, οι επισκέπτες αλλά και οι οργανωτές. Πολυπρόσωποι, ακούραστοι εθελοντές σε ένα κοινό σκοπό. Την προβολή της ναυτικής μας παράδοσης, την διαιώνιση της μνήμης, την συνοχή και την συναδέλφωση. Έστησαν, μαγείρεψαν, τάισαν και χόρεψαν σε ένα απίθανο γλέντι που οι χορευτικοί στροβιλισμοί ξεπερνούσαν την δύναμη του ανέμου.
Video Player
00:00
02:06

Το τρίτο Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη οι ντόπιοι και όχι μόνο γεμίζουν τον κόλπο της Νάουσας με πανιά όλων των ειδών, σε ξύλινα σκαριά που τόσο αγάπησε. Με τραγούδια, χορό και χαμόγελα.
«Προσπαθούμε να διοργανώσουμε τα πάντα για ένα αξέχαστο τριήμερο. Η βοήθεια που χρειαζόμαστε είναι, πρώτα απ΄ όλα του καιρού!… Είναι η στιγμή που έμπρακτα ο καθένας, λάτρης των ξύλινων σκαφών πρέπει να αποδείξει την αγάπη του…. Η επιτυχία τέτοιων διοργανώσεων εξαρτάται από την πληθώρα των ανοικτών πανιών» τονίζουν οι διοργανωτές.
Πολλές ευχαριστίες στον αντιπρόεδρο της ΔΗΡΑΠ Στέλιο Μπρατσόλη για το φωτογραφικό υλικό και για το video
thpapan

thpapan /kanaliena.gr

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου