Η πιο πριβέ παραλία της Ελλάδας..

Μπορεί το καλοκαίρι να μας αποχαιρέτησε ημερολογιακά, όμως το μυαλό μας τριγυρνάει σε παραλίες ακόμα.
Ο youtuber haanity μάς ταξιδεύει με ένα ακόμη υπέροχο βίντεο στην «πιο πριβέ παραλία της Ελλάδας». Ένα μέρος ξεχωριστής ομορφιάς, που αποτελεί ένα από τα καλά κρυμμένα μυστικά της χώρας μας. 
Πρόκειται για την παραλία Απάγκιο στη Λακωνία, κοντά στον Κάβο-Μαλιά (στίγμα GPS εδώ), που αποτελεί ένα βαθύ και στενό φυσικό «φιορδ», στο βάθος του οποίου υπάρχει άσπρη άμμος με τιρκουάζ, ζεστά νερά. 
Γύρω από την παραλία και κάτω από τα βράχια που τη συνθέτουν, υπάρχουν πολυάριθμες κατοικήσιμες σπηλιές, που θυμίζουν τα Μάταλα της Κρήτης. Μάλιστα σε αρκετές σπηλιές υπάρχουν ξενόγλωσσες επιγραφές από τους «Ροβινσώνες» που κάποτε κατοίκησαν σ' αυτές. Στα βράχια γύρω από τις σπηλιές αυτοφύεται κάπαρη, που κρέμεται στο κενό σαν «κουρτίνα».

Η περιοχή κατοικείται ελάχιστα και θυμίζει μια ιδιότυπη έρημο, με ελάχιστη βλάστηση και ανθρώπους. Με λίγα λόγια αποτελεί το απόλυτο τιρκουάζ ησυχαστήριο.
Η πρόσβαση είναι εύκολη με βατό χωματόδρομο. Η παραλία είναι πάντοτε προστατευμένη από τους ανέμους του Κάβο Μαλέα, οι οποίοι είναι γνωστοί για τη σφοδρότητά τους. 
Απολαύστε το μαγευτικό βίντεο με την πτήση πάνω από την παραλία: 
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου