Νίκη του Αντόνιο Κόστα δείχνουν οι δημοσκοπήσεις στην Πορτογαλία

Σημαντικό προβάδισμα του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Πορτογαλίας δείχνουν οι δημοσκοπήσεις μόλις δύο ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, χωρίς ωστόσο να εξασφαλίζουν αυτοδυναμία.
Σύμφωνα με τα ευρήματα των ερευνών, το κυβερνών κόμμα (PS) υπό τον Αντόνιο Κόστα, προηγείται με διαφορά 10 μονάδων από το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (PSD), ενώ φαίνεται ότι εξασφαλίζει περισσότερες έδρες από τις εκλογές του 2015.
Ειδικότερα, οι Σοσιαλιστές συγκεντρώνουν ποσοστά από 36,5% έως 38,8% και το PSD 25,5%-26,8% σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις των ινστιτούτων Aximage και Eurosondagem. Την Τετάρτη, μια άλλη δημοσκόπηση έφερνε το PSD στο 30%.
Μια τρίτη δημοσκόπηση, των ινστιτούτων ICS/ISCTE δίνει επίσης διαφορά δέκα μονάδων στα δύο κόμματα, με την πρόθεση ψήφου για τους Σοσιαλιστές στο 38% και για το PSD στο 28%.
Αν ο Αντόνιο Κόστα και οι Σοσιαλιστές -που κυβέρνησαν με τη στήριξη του Αριστερού Μπλοκ και του συνασπισμού Κομμουνιστών-Πρασίνων- καταφέρουν να συγκεντρώσουν ποσοστό 38% την Κυριακή, τότε θα αρκεί η στήριξη μόνο ενός άλλου μικρότερου κόμματος για να σχηματίσουν και πάλι κυβέρνηση. 
Εάν ξεπεράσουν το 39% θα μπορούσαν να στηριχθούν μόνο στο οικολογικό κόμμα PAN (Άνθρωποι-Ζώα-Φύση).

πηγη : efsyn.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου