Φουντώνει η κόντρα για το master plan του ΟΛΠ, εν όψει συζήτησης στην ΕΣΑΛ..

Λίγες ώρες πριν από τη νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) του υπουργείου Ναυτιλίας -αύριο Παρασκευή στις 9.30 το πρωί- για το master plan του ΟΛΠ, μεγάλη ένταση και αναστάτωση επικρατεί στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, αλλά και στους Δήμους Κερατσινίου-Δραπετσώνας και Περάματος.
Εκπρόσωποι των επιχειρήσεων στον τομέα της ναυπηγοεπισκευής έστειλαν εξώδικο στον γενικό γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής και πρόεδρο της ΕΣΑΛ, Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, και σε όλα τα μέλη της ΕΣΑΛ, με κοινοποίηση στον υπουργό Ναυτιλίας, στο οποίο αναλύουν τους λόγους για τους οποίους αντιδρούν με το νέο master plan και συγκεκριμένα τονίζουν ότι «το σχέδιο master plan από την ΟΛΠ ΑΕ έχει περιεχόμενο αντισυνταγματικό, παράνομο και ευθέως αντίθετο με το ν. 4404/2016» και καλούν τον πρόεδρο και τα μέλη της ΕΣΑΛ να «απόσχουν από ενδεχόμενη ψευδή βεβαίωση ότι δήθεν το υποβληθέν σχέδιο master plan της ΟΛΠ Α.Ε. είναι σύμφωνο με την κείμενη νομοθεσία, ενώ εκ των ανωτέρω είναι πρόδηλο ότι δεν είναι».
Προειδοποιούν ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη και θα συνεχίσουν την αγωνιστική κινητοποίηση σε βάρος ενός «πρόδηλα παράνομου σχεδίου master plan, για τις παρανομίες του οποίου ουδείς δικαιούται να κλείσει τα μάτια».

Στο μεταξύ 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 8.30 το πρωί έξω από το υπουργείο Ναυτιλίας προανήγγειλαν για την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και εργαζομένων Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας- Παραρτήματα Πειραιά-Σαλαμίνας και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, την ώρα δηλαδή που θα γίνει η συζήτηση για την «οριστική απόφαση για το αν θα μπει τέλος στη ναυπηγοεπισκευαστική χρήση στους μόλους ΔΕΗ και Δραπετσώνας».


«Στο νέο master plan του ΟΛΠ, προβλέπεται και η αλλαγή χρήσης της μισής Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης (Κερατσίνι - Δραπετσώνα), όπως αυτή λειτουργούσε μέχρι σήμερα, και η μετατροπή της σε car terminal... Δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται από μια Κυβέρνηση το λουκέτο στους συγκεκριμένους χώρους, 1995, 1998, 2004, όπως και τις προηγούμενες φορές, εμείς οι εργαζόμενοι συσπειρωμένοι και αποφασισμένοι στα συνδικάτα μας, όλοι μαζί σαν μια γροθιά ανατρέψαμε τα σχέδιά τους και κρατήσαμε την Ζώνη ανοιχτή. Έτσι κι αυτή τη φορά θα μας βρουν απέναντί τους να οργανώνουμε την πάλη μαζικά, συλλογικά,  αποφασιστικά» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

πηγη : efsyn.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου