Κάλεσμα Τσακαλώτου για συμπόρευση προς ΜέΡΑ25, ΚΚΕ και ΚΙΝ.ΑΛΛ...

Έκκληση προς «όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις» απηύθυνε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2020.
Συγκεκριμένα, ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε στο ΜέΡΑ25, το ΚΚΕ και το Κίνημα Αλλαγής, καλώντας τους σε συμπόρευση, αλλιώς -όπως υπογράμμισε- «κερδισμένο θα είναι το ρεύμα της δεξιάς».

Αναξιόπιστη κυβέρνηση και προϋπολογισμός

Λίγο νωρίτερα, ο πρώην υπουργός είχε χαρακτηρίσει αναξιόπιστη την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για μια σειρά θεμάτων. Μεταξύ άλλων, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έχει στο προϋπολογισμό «μη τεκμηριωμένα στοιχεία για μείωση φοροδιαφυγής, εξοικονόμησης πόρων που δίνουν ψευδώς μια πιο ευνοϊκή εικόνα».
Απευθυνόμενος στους κυβερνητικούς αξιωματούχους, επισήμανε ότι «αρνείστε κατόπιν αιτήματος του πρώην αναπληρωτή Υπουργού κ. Χουλιαράκη να δώσετε στοιχεία που να τεκμηριώνουν αν υπήρχε ή όχι κενό όταν αναλάβατε».
Αναρωτήθηκε επίσης για το πώς η κυβέρνηση «θα ευνοήσει τη μεσαία τάξη και θα αντιμετωπίσει την ανισότητα, όταν δίνει στο κατώτερο σε πλούτο δεκατημόριο περίπου 60 ευρώ και στο άνω σχεδόν 500 ευρώ».
Οι πρώτες πράξεις της κυβέρνησης αφορούν τον περιορισμό των συλλογικών συμβάσεων και των διαδηλώσεων, σημείωσε επίσης ο κ. Τσακαλώτος. 
Όσο για την ασφάλεια, ρώτησε τους κυβερνώντες εάν θεωρούν πως «επειδή σας ψήφισε ο κόσμος έχετε λευκή επιταγή να εισβάλετε σε σπίτια χωρίς εισαγγελική εντολή, να ξεβρακώνετε κοριτσάκια;».
Αναφερόμενος στην αξιοπιστία της κυβέρνησης, σχολίασε πως «τόση αξιοπιστία έχουμε να δούμε από το 1938 τότε που ο Τσαμπερλέιν πρωθυπουργός της Αγγλίας σήκωνε το χαρτί της συμφωνίας του Μονάχου που πούλησε την μισή Τσεχοσλοβακία στους Γερμανούς και έλεγε ότι δεν θα ξαναέχουμε πόλεμο».
Αντίθετα, ο πρώην υπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση έχει αξιοπιστία απέναντι στις μεγάλες επιχειρήσεις, στους εργοδότες με την κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, στους πολίτες με μεγάλη περιουσία και εισόδημα. 
«Ο προϋπολογισμός χαρακτηρίζεται και από αναξιοπιστία και από ταξική μεροληψία», υπογράμμισε ο κ. Τσακαλώτος, προσθέτοντας ότι «αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αξιόπιστος: 
  • Στον κόσμο της εργασίας που θέλει καλύτερους μισθούς
  • Στους ανθρώπους που θέλουν μείωση των ανισοτήτων
  • Στους ανθρώπους που θέλουν καλύτερη υγεία
  • Στους ανθρώπους που θέλουν περισσότερα δικαιώματα
  • Στους ανθρώπους που θέλουν περισσότερη δημοκρατία
  • Στους ανθρώπους που θέλουν να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή»


Στο παραπάνω πλαίσιο, απηύθυνε έκκληση προς τις δημοκρατικές δυνάμεις «να συμπορευτούμε στη μάχη μας για τη διεκδίκηση όλων των παραπάνω», τονίζοντας ότι «μπορούμε και πρέπει να δώσουμε ελπίδα στον κόσμο και πείσουμε ότι υπάρχουν εναλλακτικές πολιτικές, να δείξουμε ότι το συμφέρον της μεσαίας και λαϊκής τάξης μπορεί να είναι οικουμενικό συμφέρον, δηλαδή συμφέρον για όλους».

πηγη : efsyn.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου