Νίκη των αουτσάιντερ στο SPD..

Εκπλήξεις έκρυβε το αποτέλεσμα για τη νέα ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD). Νικητές της ψηφοφορίας και επόμενοι αρχηγοί του κόμματος αναδείχθηκαν ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας Νόρμπερτ Βάλτερ - Μπόργιανς και η βουλευτής του ίδιου κρατιδίου Σάσκια Έσκεν που έχουν εκφραστεί επανειλημμένα ενάντια στο έργο της κυβέρνησης συνασπισμού (συμμετέχει και το SPD).
Το δίδυμο Βάλτερ-Μπόργιανς και Έσκεν απέσπασαν το 53,6% των ψήφων των 425.600 μελών του κόμματος και επικράτησαν του αντικαγκελάριου και υπουργού Οικονομικών Όλαφ Σολτς και της Κλάρα Γκέιβιτς, μέλους του προεδρείου του κόμματος, οι οποίοι συγκέντρωσαν ποσοστό 45,3% και υποστήριξαν τον συνασπισμό με τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και την Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU).
Πλέον, αναμένουν την επικύρωση του αποτελέσματος από το Συνέδριο του Κόμματος την επόμενη εβδομάδα.
Να σημειώσουμε πως για πρώτη φορά από το 1993 η ηγεσία του SPD εκλέγεται από την βάση του κόμματος, ενώ είναι και η πρώτη φορά που την ηγεσία μοιράζονται δύο άτομα, όπως συμβαίνει στην Γερμανία αυτή την στιγμή στους Πράσινους, στην Αριστερά και στην Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD).
Η κρίσιμη ψηφοφορία για την ηγεσία του SPD έγινε έξι μήνες μετά την παραίτηση της επικεφαλής του κόμματος Αντρέα Νάλες, η οποία είχε πείσει ένα επιφυλακτικό SPD να συμμετάσχει ξανά σε έναν κυβερνητικό συνασπισμό με τα CDU και CSU, αλλά δεν κατάφερε να αυξήσει την υποστήριξη του κόμματος από τους ψηφοφόρους.


Το πρώτο ζήτημα που θα κληθεί να διαχειριστεί η νέα ηγεσία είναι η συζήτηση σχετικά με το εάν το SPD θα παραμείνει ή όχι στον κυβερνητικό συνασπισμό.

πηγη : efsyn.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου