Ρώσος κοσμοναύτης εύχεται στους Έλληνες: «Πάντα ειρηνικός και ασυννέφιαστος ο ουρανός σας»..

Ευχές για τον καινούργιο χρόνο, έδωσε στην Ελλάδα, μιλώντας στο Sputnik o Ρώσος Κοσμοναύτης με καταγωγή από την Κριμαία Άντον Σκάπλεροφ.
Ο 'Αντον Σκάπλεροφ είναι ένας κοσμοναύτης της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας και υπήρξε διοικητής της 55ης αποστολής στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, με τρεις διαστημικές αποστολές.
Με συνολικό χρόνο παραμονής στο διάστημα 533 ημερών 5 ωρών και 31 λεπτών, εκφράζει συχνά την αγάπη του για την Ελλάδα, την οποία εξύμνησε από το διάστημα πριν από ένα χρόνο σε ένα viral βίντεο.
Ο κοσμοναύτης έδωσε στη χώρα μας, τις ευχές του για το 2020:
«Αξιότιμοι πολίτες της Ελλάδας και ειδικά της υπέροχης γωνιάς της, της Κρήτης, επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ για την καινούργια χρονιά, να σας ευχηθώ υγεία, ευτυχία στην προσωπική σας ζωή και πάνω από το κεφάλι σας να υπάρχει πάντα ειρηνικός και ασυννέφιαστος ουρανός. Γειά σας από την Πόλη των Άστρων, ο κοσμοναύτης με καταγωγή από την Κριμαία, Αντον Σκάπλεροφ».

Ήταν ο πρώτος κοσμοναύτης που έφτασε στην Κρήτη, το 2015, για φυσική αποκατάσταση του οργανισμού του στο γήινο περιβάλλον και έκτοτε την επιλέγει συστηματικά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος εκδήλωσε σημαντικά φιλελληνικά αισθήματα παίρνοντας μαζί του το σήμα του ΕΟΤ στο διάστημα και εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στους πληγέντες της φονικής τραγωδίας στο Μάτι.
Το Sputnik είχε συναντήσει τον Ρώσο κοσμοναύτη Αντόν Σκάπλεροφ στην Κρήτη, στα εγκαίνια του πάρκου Γιούρι Γκαγκάριν τον Απρίλιο του 2019, ο οποίος μεταξύ άλλων περιέγραψε τη «σύνδεση» της Κρήτης με την Κριμαία.

πηγη : sputnik
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου