Κατά του lockdown ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου..

Ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι τάχθηκε κατά των απαγορεύσεων εξόδου των πολιτών και χαρακτήρισε την Ιταλία ως κακό παράδειγμα.
"Δεν είμαι υπέρμαχος του lockdown. Όποιος επιβάλει κάτι τέτοιο πρέπει να πει επίσης πότε και πώς θα αρθεί αυτό το μέτρο", είπε σε συνέντευξή στην εφημερίδα του Ντίσελντορφ την "Rheinische Post" (έκδοση Τετάρτης). "Δεδομένου ότι πρέπει να θεωρήσουμε ότι ο ιός θα είναι μαζί μας για πολύ καιρό, αναρωτιέμαι πότε θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα; Δεν μπορούμε να κρατήσουμε τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία κλειστά μέχρι το τέλος του έτους, διότι τόσο τουλάχιστον θα χρειαστεί για να έχουμε ένα εμβόλιο", σύμφωνα με τον Μοντγκόμερι.

"Η Ιταλία επέβαλε τους περιορισμούς και είχε το αντίθετο αποτέλεσμα.  Τα μέτρα έφθασαν γρήγορα στα όριά τους, αλλά δεν εμπόδισαν τον ιό να εξαπλωθεί καθόλου εντός αυτού του πλαισίου. Το  lockdown είναι ένα μέτρο πολιτικής απόγνωσης, επειδή νομίζουμε ότι μπορούμε με τα καταναγκαστικά μέτρα να πάμε πιο πέρα από ό,τι με τη χρήση της λογικής", είπε.
Ο Mοντγκόμερι  άσκησε επίσης κριτική και για το κλείσιμο των συνόρων που επέβαλε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση. "Δεν νομίζω ότι το κλείσιμο των συνόρων μπορεί να σταματήσει τον ιό. Αυτό το μέτρο είναι πολιτικός ακτιβισμός. θα μπορούσε κάποιος να ελέγχει και να κλείνει μεμονωμένες εξόδους αυτοκινητόδρομων, αλλά τότε οι πολίτες θα πήγαιναν από άλλους, επαρχιακούς, δρόμους της χώρας. Συχνά δεν αντιλαμβάνεται κανείς  τους οδηγούς όταν περνάνε από αυτούς τους δρόμους τα σύνορα".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου