EΠΟ: Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 16/6 για εκλογές "το τελευταίο εξάμηνο του έτους"..

Aνακοίνωση εξέδωσε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία με την οποία ενημερώνει για τις αποφάσεις που πάρθηκαν στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.
Μεταξύ των αποφάσεων είναι και η σύγκληση έκτακτης Γ.Σ. της ΕΠΟ, που θα είναι καταστατική και στόχο έχει την τροποποίηση του Καταστατικού ώστε οι εκλογές της ομοσπονδίας να μπορούν να γίνουν μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2020.
Η απόφαση που είχε ληφθεί αρχικά, σε συμφωνία με τις FIFA/UEFA ήταν οι εκλογές να γίνουν τον προσεχή Ιούλιο, όμως μετά την απόφαση της κυβέρνησης οι εκλογές να γίνουν τον Οκτώβριο, η ΕΠΟ, περιμένοντας για το θέμα και την τοποθέτηση των υπερεθνικών ποδοσφιαρικών αρχών, θ’ αποφασίσει ότι οι εκλογές μπορούν να γίνουν κατά το τελευταίο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.
Η απόφαση της κυβέρνησης  για ορισμό των εκλογών της ΕΠΟ τον Οκτώβριο, επειδή όπως είπε, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λ. Αυγενάκης «FIFA και UEFA δεν είναι έτοιμες» ως προς την αποστολή της «ολιστικής μελέτης για το ελληνικό ποδόσφαιρο»  προκάλεσε την αντίδραση της ομοσπονδίας, αλλά και του εκπροσώπου των FIFA/UEFAXέμπερ Χούμπελ, που τόνισε ότι  «η FIFA και η UEFA υποστήριζαν, και συνεχίζουν να υποστηρίζουν, ότι οι επερχόμενες εκλογές θα είναι ευεργετικές αλλά και κρίσιμες για το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθ’ όσον θα επιτρέψουν στην νεοεκλεγείσα διοίκηση να σχεδιάσει την νέα ποδοσφαιρική αγωνιστική περίοδο, καθώς και να ορίσει τα νέα αλλοδαπά μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, έναν από τους πιο ευαίσθητους τομείς του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα και πρόσθεσε «ότι η ΕΠΟ πρέπει να χειρίζεται τις υποθέσεις της ανεξάρτητα και ελεύθερη από οποιαδήποτε μορφή αθέμιτης πολιτικής παρέμβασης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:
Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας παρουσία του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ και του εκπροσώπου των FIFA/UEFA κ. Μάριου Γεωργίου.
Η Ε.Ε. της ΕΠΟ:
Επικύρωσε την αντικατάσταση του παραιτηθέντος μέλους της κ. Κ.Βρακά από τον κ. Γεώργιο Πανίδη, πρώτο τη τάξει αναπληρωματικό μέλος της.
Ενέκρινε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ε.Π.Ο. της 30ής Ιουνίου 2020.
Αποφάσισε τη σύγκλιση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών της Ε.Π.Ο. την Τρίτη 16 Ιουνίου 2020 και ώρα 10.00 στο ξενοδοχείο Divani Caravel με θέμα την τροποποίηση άρθρων του καταστατικού της Ομοσπονδίας.
Έκανε αποδεκτή την πρόταση της Επιτροπής Γυναικείου Ποδοσφαίρου για διακοπή και αναδιάρθρωση όλων των πρωταθλημάτων γυναικών. Για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, που διεκόπη, δεν προβλέπεται  υποβιβασμός για καμία ομάδα. Πρωταθλητής γυναικών αγωνιστικής περιόδου 2019-20 αναδεικνύεται ο Α.Σ. ΠΑΟΚ, πρωτοπόρος του πρωταθλήματος ως την ημερομηνία της διακοπής.
Ενέκρινε την ανανέωση της σύμβασης χορηγίας με την εταιρεία Vodafone για 2 ακόμη χρόνια.
Τέλος, από την Τεχνική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. γνωστοποιήθηκε στα μέλη της Ε.Ε. ότι τα αναπτυξιακά προγράμματα της ομοσπονδίας αξιολογήθηκαν για 2η συνεχόμενη χρόνιά στην βαθμίδα Gold Μedal της UEFA, η οποία είναι η ανώτατη βαθμίδα αξιολόγησης της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Τα προγράμματα απευθύνονταν σε γυναίκες και μικρές αναπτυξιακές ηλικίες και αφορούσαν στη διάδοση του ποδοσφαίρου και το fair play. Η αξιολόγηση αυτή επιτρέπει στην ΕΠΟ να χρηματοδοτηθεί για το 2021 από την UEFA με 200 χιλιάδες ευρώ, τα οποία απευθύνονται αποκλειστικά στην ενίσχυση της ανάπτυξης του ποδοσφαίρου στη χώρα.
soccerplus.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου