ΕΠΟ: Ένταση στη Γενική Συνέλευση, πέρασε η τροποποίηση, εκλογές μέχρι τις 17/10..


Ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ για την «πραξικοπηματική» τροποποίηση του καταστατικού, προκειμένου να γίνουν οι εκλογές νωρίτερα απ’ ότι ορίζει ο αθλητικός νόμος.

Πέντε Ενώσεις κατέθεσαν ένσταση, υποστηρίζοντας πως είναι παράνομη και εκείνη τη στιγμή ο παριστάμενος ως προσκεκλημένος της ΕΠΣ Αχαΐας, κ. Ντάσιος, ειρωνεύτηκε τις Ενώσεις που κατέθεσαν ένσταση.

Το προεδρείο ρώτησε ποιος είναι ο άνθρωπος που ειρωνεύτηκε τη διαδικασία και τις Ενώσεις, με τον Κώστα Καραπαπά, εκπρόσωπο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, να αντιδρά και να ζητάει το όνομά του. «Ντρέπεσαι να πεις το όνομά σου; Πως σε λένε; Αλίκη

Βουγιουκλάκη;», είπε ο Καραπαπάς προς τον Ντάσιο

Την ένσταση είχαν καταθέσει οι ΕΠΣ Πειραιώς, Λασιθίου, Χανίων, Ρεθύμνου και Ηλείας, ενώ ένσταση υπέβαλλαν η ΠΑΕ Ολυμπιακός και ο Δημήτρης Αγραφιώτης, ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής.

ΕΠΟ: Ένσταση Ολυμπιακού κατά της παρανομίας

Έντονη ήταν και η αντίδραση του Αλέξη Κούγια για την τροποποίηση του καταστατικού. Ρώτησε τον Γραμμένο αν υπάρχει η ρητή εντολή της FIFA και της UEFA σε σχέση με την τροποποίηση του καταστατικού, με τον πρόεδρο της ΕΠΟ να απαντά πως δεν υπάρχει ρητή εντολή, αλλά προτροπή.

Αυτό όπως ήταν φυσικό έφερε την αντίδραση του Κούγια και την επίθεσή του προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ, λέγοντας του ότι υπέθαλψε το σύστημα εγκληματιών που ταλαιπώρησε το ποδόσφαιρο.

Ο Αλέξης Κούγιας είπε για την τροποποίηση του καταστατικού πως: «Αν υπάρχει τέτοια ρητή εντολή να γίνουν οι εκλογές της ΕΠΟ τον Ιούλιο, θα έπρεπε να μας είχε δοθεί. Το καταστατικό θα πάει πρωτοδικείο, αν δεν είναι νομικά σωστές οι αλλαγές, θα εκτεθούμε.

Όταν ζητάς τροποποίηση του καταστατικού, δηλαδή του Συντάγματος του ποδοσφαίρου, είναι απαραίτητη η αιτιολογία.

Όταν δεν υπάρχει εντολή, επομένως δεν έχετε καμία δέσμευση, για ποιον λόγο θα πρέπει να κάνουμε τροποποίηση του καταστατικού.

Είναι κωμική αυτή η τροποποίηση. Εσείς θεωρείτε το έργο της διοίκησής σας επιτυχημένο, εφόσον θεωρείται ότι η ΕΠΟ διοικήθηκε με νόμιμο τρόπο, ποιος είναι ο λόγος οι εκλογές να επισπευσθούν. Πουθενά δεν αναφέρεται».

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου, ανέφερε πως η κατάσταση στην ΕΠΟ είναι ένα… τρελοκομείο και ζήτησε να φύγουν άμεσα οι Περέϊρες και οι Κουκουλάκηδες!

Με 55 «ναι», 8 «όχι» και 3 λευκά πέρασε η τροποποίηση του καταστατικού της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την έκτακτη γενική συνέλευση.

Έτσι εγκρίθηκε η πρόταση της διοίκησης Γραμμένου για να γίνουν οι εκλογές μέχρι τις 17 Οκτώβρη 2020, αφού το ποσοστό ξεπέρασε την πλειοψηφία των 3/4, που απαιτείται πλέον (συγκεκριμένα το ποσοστό ήταν 83%).

Στην ψηφοφορία απόντες ήταν οι Πανιώνιος, Παναιτωλικός, ΟΦΗ. «Όχι» είπαν η ΠΑΕ Ολυμπιακός, ΑΕΛ, Άρης και οι Ενώσεις Ηλείας, Λασιθίου, Πειραιά, Ρεθύμνου, Χανίων.

Τέλος λευκό επέλεξαν οι ΠΑΕ Ατρόμητος και οι ΕΠΣ Κέρκυρας και Κεφαλονιάς-Ιθάκης.

fosonline.gr

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου