50 αποχρώσεις της «πράσινης» αρχιτεκτονικής..

Τα κτίρια σήμερα επιβάλλεται να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις εξοικονόμησης ενέργειας και η αρχιτεκτονική τους να είναι «βιώσιμη» ή «αειφόρος» ή «οικολογική» ή «βιοκλιματική».
Γιατί πρέπει μεν να εξυπηρετούν τις ανάγκες των χρηστών τους αλλά και να πετυχαίνουν και τη μικρότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας ή να είναι κατασκευασμένα από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.
Το BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» ανατρέχει σε διεθνή παραδείγματα κτιρίων που διεκδικούν ορισμένα από τα προαναφερθέντα διαπιστευτήρια.
Από το «πιο πράσινο κτίριο του κόσμου», έναν ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό του γραφείου BIG στην Κοπεγχάγη με πίστα σκι στην οροφή του και επιφάνεια αναρρίχησης στην πρόσοψή του, μέχρι το «Museum of Tomorrow» στο Ρίο ντε Τζανέιρο, σχεδιασμένο από τον Σαντιάγο Καλατράβα, το οποίο εστιάζει στο μέλλον μας ως ανθρωπότητα αν δεν λάβουμε μέτρα για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή.

in.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου