Οι τράπεζες διεκδικούν τα χρήματα των απλήρωτων της «Ελευθεροτυπίας»..

Λίγες ημέρες πριν οι 800 απλήρωτοι πρώην εργαζόμενοι της «Ελευθεροτυπίας» καταφέρουν να πάρουν ένα μικρό ποσοστό από τα χρωστούμενα (δεδουλευμένα και αποζημιώσεις) που δικαιούνται εδώ και 9 χρόνια, ήρθαν οι τράπεζες να τα μπλοκάρουν.

Ήταν, είναι, χρήματα που προέκυψαν από την πώληση του κτιρίου της Ελευθεροτυπίας, στον Νέο Κόσμο. Οι εργαζόμενοι θα έπαιρναν γύρω στο 20 με 25% μόλις από όσα δικαιούνται.

Δύο τράπεζες ωστόσο, η Alpha και η Πειραιώς, άσκησαν ανακοπή, με αποτέλεσμα η υπόθεση να πηγαίνει πλέον προς τον Άρειο Πάγο, πράγμα το οποίο σημαίνει νέα καθυστέρηση αρκετών ετών.

Οι τράπεζες διεκδικούν το 65% του ποσού που προέκυψε από την πώληση του ακινήτου, κάνοντας χρήση του πτωχευτικού κώδικα, σύμφωνα με τον οποίο δεν προηγούνται οι εργαζόμενοι στην είσπραξη χρημάτων που προκύπτουν από πλειστηριασμούς περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας που πτώχευσε.


efsyn.gr

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου