«Παράταση» ενός χρόνου για τις εκλογές της ΕΠΟ..

Η ΕΠΟ δεν έχει καταλάβει ότι την πήραν χαμπάρι και ότι δεν απευθύνεται σε άσχετους. Η ΕΠΟ δεν έχει καταλάβει ότι δεν μπορεί να κάνει ότι θέλει ούτε να «εκμεταλλεύεται» το όνομα των FIFA, UEFA που κακώς την αφήνουν να αλωνίζει, με την... καραμέλα των διεθνών ομοσπονδιών.

Η απόρριψη των «εκλογικών» αλλαγών του καταστατικού της ΕΠΟ από το Ειρηνοδικείο αποτελεί συντριβή της «εξυγίανσης» και με δικαστική βούλα. Παράλληλα, είχε καταρριφθεί από την έκτακτη ΓΣ ότι FIFA και UEFA θέλουν εκλογές και ο Γραμμένος εκτέθηκε, καθώς δεν παρουσίασε σχετικό έγγραφο, ενώ όταν έστειλε τις αλλαγές στο Ειρηνοδικείο η «ρητή εντολή» των διεθνών ομοσπονδιών έγινε... προτροπή. Κοινώς, πιάστηκαν με τη γίδα στη πλάτη...

Πλέον, με την απόρριψη του καταστατικού από το Ειρηνοδικείο δικαιώθηκε ο Ολυμπιακός, επειδή είναι ξεκάθαρο ότι εκλογές δεν μπορούν να γίνουν έως τον Οκτώβριο του 2020, που ήθελε η ΕΠΟ, αλλά τον Αύγουστο του 2021.

Επίσης, είναι ξεκάθαρο πως η τροποποίηση του καταστατικού της ΕΠΟ, την οποία ψήφισαν στη ΓΣ της ΕΠΟ, όμως απορρίφθηκε και αυτό έγινε επειδή είναι αντίθετη στον αθλητικό νόμο.

Πιο συγκεκριμένα η απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών αναφέρει τα εξής:

«Η υπό έγκριση τροποποίηση του άρθρου 82 του καταστατικού του ως άνω τριτοβάθμιου αθλητικού σωματείου, στο οποίο προστίθεται τρίτη παράγραφος, προκειμένου να διενεργηθούν εκλογές στο εν λόγω σωματείο εντός του έτους 2020 και συγκριμένα έως τις 14-10-2020, αντιβαίνει στην αναγκαστικού δικαίου διάταξη του άρθρου 22, παρ. 1 του Ν. 2725/1999 που προβλέπει εκλογές ανά τετραετία, καθόσον η θητεία του Προέδρου και των Μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ελέγχου και Συμμόρφωσης και των λοιπών οργάνων της ΕΠΟ, πλην των Δικαστικών Οργάνων, λήγει στις 18-8-2021 και όχι στις 14-10-2020. Ήτοι λήγει τέσσερα έτη μετά την εκλογή των ανωτέρω οργάνων της ΕΠΟ, των οποίων η θητεία δεν αποτελεί συνέχεια της Επιτροπής Εξομάλυνσης της ΕΠΟ που διορίσθηκε από την FIFA στις 14-10-2016».

Νεότερα θα έχουμε με συζήτηση της αίτησης του Ολυμπιακού ενώπιον του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, η συζήτηση της οποίας ορίστηκε για την Παρασκευή 10/07. Εκεί αναμένεται και οι Αρεοπαγίτες δικαστές που στελεχώνουν το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ να βγάλουν παρόμοια συμπεράσματα για το τι πήγε να κάνει η ΕΠΟ, με το νέο συνάδελφο τους στο Ειρηνοδικείο. Δεν είναι δυνατόν η θητεία μιας εκλεγμένης διοίκησης να αποτελεί συνέχεια μιας διορισμένης, όπως... ήθελε το έκτρωμα της ΕΠΟ.

gavros.gr

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου