Θεωρίες συνωμοσίας..

Με την παραπομπή από τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην Εισαγγελία αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περί συνωμοσίας για τον κορονοϊό ανοίγει και στη χώρα μας η συζήτηση για τον ρόλο των μέσων αλλά και την προσωπική ευθύνη των χρηστών. Στις ΗΠΑ η σχετική συζήτηση έχει εξελιχθεί σε αντιπαράθεση κορυφής, καθώς στο επίκεντρο βρίσκεται ο ίδιος ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και απέναντί του σχεδόν όλη η επιστημονική κοινότητα, στη Βραζιλία αρνητικός πρωταγωνιστής είναι επίσης ο πρόεδρος της χώρας Ζ. Μπολσονάρο, ενώ πλησιέστερα, στη Γερμανία, οι υπηρεσίες ασφαλείας ψάχνουν το νήμα που συνδέει την πρόσφατη διαδήλωση κατά των περιοριστικών μέτρων, στην οποία εκτιμάται ότι συμμετείχαν 20.000 άνθρωποι στο Βερολίνο, με οργανώσεις ακροδεξιών αποχρώσεων.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν και στη χώρα μας οι υποστηρικτές των θεωριών συνωμοσίας γύρω από τον κορονοϊό συντονίζονται κατά κάποιον τρόπο μέσω κάποιων άλλων λογαριασμών κοινωνικής δικτύωσης που εσκεμμένα σε κάθε μεγάλο κοινωνικό και πολιτικό γεγονός επιχειρούν να παραποιήσουν την πραγματικότητα. Το πιθανότερο είναι πως οι περισσότεροι από τους αρνητές της πανδημίας απλώς είναι στον κόσμο τους και δεν μπορούν να αντιληφθούν αυτό που συμβαίνει γύρω τους. Οπως ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον που επέμενε, μέχρι που κατέληξε στο νοσοκομείο, ότι δεν χρειάζονται ιδιαίτερα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό.

Για τις αστυνομικές και εισαγγελικές υπηρεσίες το κρίσιμο είναι να εντοπίσουν τους λογαριασμούς οι οποίοι δεν ανήκουν σε υπαρκτά πρόσωπα, αλλά παίζουν κρίσιμο ρόλο πολλαπλασιαστή κάθε απίστευτης ανάρτησης, ακόμη και της μεγαλύτερης βλακείας. Ειδεμή, εάν η έρευνα περιοριστεί στις βλακείες που φορτώνει καθένας στους φίλους και γνωστούς διαδικτυακά, θα είναι ένα κυνήγι μαγισσών χωρίς τέλος

efsyn.gr

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου