Μετάλλαξη του κορονοϊού εντοπίστηκε στη Βρετανία..

 


Με τις νέες μολύνσεις στη Βρετανία να σημειώνουν ραγδαία άνοδο το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ματ Χάνκοκ, ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 60 διαφορετικές τοπικές αρχές κατέγραψαν μολύνσεις της νόσου Covid-19 που προκλήθηκαν από μια νέα μετάλλαξη. 

Πρόσθεσε πως ήδη έχει ενημερωθεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ενώ οι επιστήμονες του Ηνωμένου Βασιλείου πραγματοποιούν λεπτομερείς μελέτες πάνω στο θέμα αυτό.

Σε κάθε περίπτωση, ο Χάνκοκ έσπευσε να καθησυχάσει τους πολίτες, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει «τίποτα που να υποδηλώνει» ότι η νέα μετάλλαξη δημιουργεί δυσμενέστερες επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό ή ότι τα εμβόλια που ήδη έχουν εγκριθεί, δεν θα είναι αποτελεσματικά.

Υπενθυμίζεται ότι η ανακοίνωση αυτή έρχεται στο προσκήνιο της δημοσιότητας, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός στη χώρα. 

Επίσης, ο Βρετανός υπουργός είπε ότι έχουν εντοπιστεί πάνω από 1.000 περιπτώσεις με τη συγκεκριμένη μετάλλαξη, κυρίως στη Νότια Αγγλία, προσθέτοντας πως δεν είναι ακόμα γνωστό που οφείλεται. 


efsyn.gr

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου