Καλά νέα από την κουβανική επιστήμη..

 


Ο Πρόεδρος Díaz-Canel συναντιέται με επιστήμονες και εμπειρογνώμονες που συνεχίζουν να συμβάλλουν στη μάχη του COVID-19 με βασικά ερευνητικά και αναπτυξιακά έργα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Miguel Díaz-Canel Bermúdez, συναντήθηκε και πάλι με επιστήμονες και εμπειρογνώμονες που, για περισσότερο από δέκα μήνες, έχουν συμβάλει στη μάχη COVID-19 στην Κούβα. Χθες, 13 Ιανουαρίου, παρουσίασαν πρόσφατα αποτελέσματα που περιελάμβαναν μια ενημέρωση σχετικά με την ανάπτυξη ενός διαγνωστικού που βασίζεται στη μαγνητική εξαγωγή του ιού RNA χρησιμοποιώντας νανοτεχνολογία.

Σύμφωνα με τη Δρ. Angelina Díaz García, διευθύντρια του Κέντρου Προηγμένων Μελετών, η ανάπτυξη περιλαμβάνει το εργαστηριακό αντιδραστήριο που επιτρέπει την εξαγωγή του γενετικού υλικού, το οποίο είναι ένα ουσιαστικό βήμα στη δοκιμή PCR για το COVID-19.

Ο Δρ Diaz ανέφερε ότι η κουβανική έκδοση αξιολογήθηκε στο Ινστιτούτο Τροπικής Ιατρικής του Pedro Kouri και βρέθηκε να λειτουργεί 100% σύμφωνα με τα εισαγόμενα κιτ και πληροί όλες τις κανονιστικές απαιτήσεις.

Ανακοίνωσε τη δέσμευση να παράγει κιτ για 20.000 ημερήσιες εκχυλίσεις, φέτος, με τη συμμετοχή πολλών ιδρυμάτων, συμπεριλαμβανομένων των αυτοαπασχολούμενων.

Η Κούβα ανέπτυξε την παραγωγή επιχρισμάτων για λήψη δειγμάτων, ένα μέσο μεταφοράς για τη συλλογή και μεταφορά δειγμάτων, και τώρα αυτό το διαγνωστικό.

Ο Δρ Rolando Pérez Rodríguez, Διευθυντής Επιστήμης και Καινοτομίας της BioCubaFarma, δήλωσε ότι ο στόχος είναι να παραχθεί ένα πλήρες διαγνωστικό σύστημα.

Αυτές οι ικανότητες, διευκρίνισε, όχι μόνο θα διευκολύνουν τις δοκιμές για το COVID-19, αλλά και για μια ποικιλία ιογενών και βακτηριακών λοιμώξεων, καθώς και χρόνιων μη μεταδοτικών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου. Το έργο, το οποίο θα πρέπει να ολοκληρωθεί το 2022, κατευθύνεται προς την παραγωγή ό, τι απαιτείται για τη μοριακή διάγνωση, είπε.


granma

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου