..πλωτό διαστημικό αεροδρόμιο στην Ιαπωνία για διαστημικά ταξιδια..

 Κυλινδρικοί πύργοι από χάλυβα και γυαλί προεξέχουν από ηλιακούς συλλέκτες στην τεράστια κυκλική οροφή της φουτουριστικής τετραώροφης Spaceport City.
Το διαστημικό σκάφος ανεβαίνει από ένα πλωτό νησί, με φόντο τους ουρανοξύστες μιας φαντασμένης Ιαπωνικής μητρόπολης. Έχει σχεδιαστεί για να ξεκινάει τουρίστες σε ημερήσιες εκδρομές στο διάστημα, όπου θα μπορούν να δουν την τεράστια στέγη του κτηρίου - καθώς και να ρίξουν μια ματιά στην καμπυλότητα της Γης και να βιώσουν μηδενική βαρύτητα.       
Εάν αυτό ακούγεται σαν ένα όραμα του μέλλοντος, αυτό συμβαίνει. Όμως οι Noiz Architects - που σχεδίασαν την ιδέα σε συνεργασία με την εταιρεία επικοινωνιών Dentsu, τους σχεδιαστές Canaria και το μη κερδοσκοπικό Spaceport Japan - ελπίζουν ότι τα επόμενα χρόνια θα δούμε μια νέα γενιά διαστημικών αεροδρομίων να κατασκευάζεται ως μέρος του αστικού τοπίου.
Το διαστημικό σπορ θα κάνει πολύ περισσότερα από το να προσφέρει στους περιπετειώδεις τουρίστες το ταξίδι μιας ζωής. Είναι από μόνος του ένας προορισμός ημερήσιων εκδρομών, με τρόπους ζωής και εκπαίδευσης που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τους επισκέπτες της γης να «εξοικειωθούν περισσότερο με το διάστημα», λέει η Urszula Kuczma, διευθυντής έργου της Noiz Architects. /cnn.com


Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου