Ντέιβιντ Μπέκαμ: Επενδύει στα προϊόντα κάνναβης και βάζει γκολ στο Χρηματιστήριο..


 

Με την IPO, η Cellular Goods επιδιώκει να συγκεντρώσει 8 εκατ. λίρες και να χρησιμοποιήσει τα έσοδα προκειμένου να αναπτυχθεί περαιτέρω

Την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου επιδιώκει η εταιρεία Cellular Goods, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο των καταναλωτικών προϊόντων με βάση τη φαρμακευτική κάνναβη.

Ένας από τους επενδυτές που έχουν χρηματοδοτήσει την εν λόγω εταιρεία με έδρα το Λονδίνο είναι και ο διάσημος σταρ του ποδοσφαίρου Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Η αρχική δημόσια προσφορά, η οποία περιλαμβάνει και μια προσφορά σε μικροεπενδυτές, αναμένεται να διαμορφώσει την αξία της Cellular Goods σε περίπου 20 εκατ. (27 εκατ. δολάρια), σημείωσε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη.

Η εταιρεία που ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2018, η επικεντρώνεται στην παραγωγή προϊόντων περιποίησης δέρματος και ειδικών προϊόντων για αθλητές, τα οποία, όπως αναφέρει, θα είναι διαθέσιμα μέσω καταστημάτων λιανικής αλλά μέσου του ιστοτόπου της. Τα προϊόντα αυτά δεν προέρχονται από τη φύση αλλά παρασκευάζονται σε συνθήκες εργαστηρίου.

Η απόφαση για δημόσια εγγραφή ακολούθησε έπειτα από ρύθμιση των αρμόδιων αρχών της Βρετανίας σύμφωνα με την οποία οι εταιρείες κάνναβης έχουν αυτήν τη δυνατότητα, εφόσον η παραγωγή των εν λόγω σκευασμάτων γίνεται μόνο για ιατρικούς σκοπούς.

Η ιατρική διάθεση και παραγωγή προϊόντων κάνναβης νομιμοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2018 υπό αυστηρές προϋποθέσεις. Ωστόσο, οποιαδήποτε άλλη χρήση της παραμένει παράνομη.

Αυτό ωθεί περισσότερες εταιρείες του κλάδου να εισέλθουν στην αγορά. Η φαρμακευτική εταιρεία MGC Pharmaceuticals Ltd., η οποία παράγει προϊόντα με βάση τη μαριχουάνα και αναπτύσσει φάρμακα για την επιληψία και την άνοια, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι έχει συγκεντρώσει 6,5 εκατομμύρια λίρες από τη διάθεση μετοχών.

Η εταιρεία, η οποία είναι εισηγμένη και στο Χρηματιστήριο της Αυστραλίας, πρόκειται να εισαχθεί και στο LSE.

Με την IPO, η Cellular Goods επιδιώκει να συγκεντρώσει 8 εκατ. λίρες και να χρησιμοποιήσει τα έσοδα προκειμένου να αναπτυχθεί περαιτέρω και να ξεκινήσει μια σειρά καταναλωτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας.

Τα προϊόντα «περιποίησης δέρματος» και τα προϊόντα για αθλητές θα είναι διαθέσιμα από τον Σεπτέμβριο του 2021, σύμφωνα με την εταιρεία.


newmoney.gr

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου