Μπιλ Γκέιτς: Θα χρειαστεί και το 2022 για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα..

 


Την ανάγκη για επιτάχυνση των διαδικασιών παραγωγής και διαμοιρασμού των εμβολίων κατά του κορονοϊού υπογράμμισε ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, αναφέροντας πως εάν δεν υπάρξει ενίσχυση των προσπαθειών για περισσότερους εμβολιασμούς τότε η επιστροφή στην κανονικότητα προ της νόσου θα έρθει προς τα τέλη του 2022.

Μιλώντας την Κυριακή στο CNN, o Γκέιτς δήλωσε πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να αναμένουν την πλήρη επαναλειτουργία των σχολείων, το μερικό άνοιγμα της εστίασης και την επαναφορά των αθλητικών διοργανώσεων με θεατές από το φθινόπωρο του 2021.

«Το μεγάλο πρόβλημα είναι πως δεν κάνουμε αρκετά ώστε να τερματίσουμε την πανδημία σε παγκόσμιο επίπεδο» δήλωσε ο Γκέιτς, λέγοντας πως μέχρι στιγμής τα εμβόλια «πηγαίνουν μόνο σε πλούσιες χώρες» κάτι που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο εξάπλωσης των καινούργιων στελεχών του κορονοϊού στο εξωτερικό και τη μετάδοσή τους στις ΗΠΑ αργότερα.

Αυτός ο κίνδυνος, σε συνδυασμό με νέο κύμα νοσήσεων, σημαίνει πως η επιστροφή στην κανονικότητα θα μπορούσε να πάρει όλο το 2022, «εάν δεν κάνουμε καλύτερη δουλειά» συμπλήρωσε ο επικεφαλής της Microsoft.

Ο Γκέιτς τόνισε την ανάγκη δημιουργίας επιπλέον εργοστασίων για την παραγωγή των εμβολίων σε χώρες όπως η Ινδία, μειώνοντας τον κίνδυνο νέων μολύνσεων και επισπεύδοντας την επιστροφή στην κανονικότητα, σε μια προτροπή του στις εταιρείες παραγωγής εμβολίων, όπως η AstraZeneca, η NovaVax και η Johnson & Johnson, που ήδη απεργάζονται παρόμοια σχέδιαΑκόμα, ο Γκέιτς σημείωσε ότι έγιναν λάθη στο σχεδιασμό για τους εμβολιασμούς στους ΗΠΑ, όπως είχαν γίνει λάθη και στον ακριβή αριθμό των κρουσμάτων του κορονοϊού επί αμερικανικού εδάφους.  


gazzeta.gr

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου