Γαλλία: Μόνο τα άτομα ηλικίας άνω των 55 ετών θα λαμβάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca..

 


Παραμένει η καχυποψία για το σκεύασμα του πανεπιστημίου της Οξφόδρης με τις αρμόδιες αρχές να συστήνουν τη χορήγησή του μόνο σε άτομα ηλικίας άνω των 55 ετών εξαιτίας των επιπλοκών που παρουσιάστηκαν και παρά το γεγονός πως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) έκρινε πως είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για όλες τις ηλικίες.

Παρά την σταδιακή ομαλοποίηση του εμβολιαστικού προγράμματος και την άρση ανατολών από ευρωπαϊκές χώρες για τον εμβολιασμό του πληθυσμού με το εμβόλιο της AstraZeneca το Παρίσι διατηρεί ορισμένους περιορισμούς έως ότου διατεθούν περισσότερες πληροφορίες για τις θρομβώσεις εγκεφάλου που παρατηρήθηκαν.

Να σημειώσουμε πως νωρίτερα, σήμερα, ο Γάλλος πρωθυπουργός έκανε συμβολικά το εμβόλιο της συγκεκριμένης φαρμακευτικής εταιρείας για να καθησυχάσει τους πολίτες της χώρας του μετά την αναστολή της χρήσης του.

Παράλληλα, η ρυθμιστική αρχή υγείας της Γαλλίας ανέφερε ότι η χρήση του εμβολίου πρέπει να συνεχιστεί «χωρίς καθυστέρηση».


efsyn.gr
Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου