Προχωράει η υποθαλάσσια ζεύξη Περάματος- Σαλαμίνας..

 


Το έργο της υποθαλάσσσιας ζεύξης Περμάτος- Σλαμίνας έχει πάρει ήδη έγκριση από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ενώ έχει κατατεθεί και η μελέτη Περιβαλλοντικών επιπτώσεων και ο χρόνος κατασκευής του θα έχει διάρκεια τα 5 χρόνια

Κατατέθηκε η μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ώστε να προχωρήσει το έργο για την κατασκευή του έργου της υποθαλάσσιας ζεύξης του Περάματος με τη Σαλαμίνα.

Ένα έργο το οποίο έχει πάρει ήδη την έγκριση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το συνολικό κόστος υπολογίζεται στα 350 εκ. ευρώ και ο χρόνος κατασκευής του θα έχει διάρκεια 5 χρόνια.

Το συγκεκριμένο έργο, που αποτελεί αίτημα των κατοίκων για δεκαετίες προβλέπει:

Υποθαλάσσια ζεύξη μήκους 1 χιλιομέτρου από το Πέραμα έως το νησί Αγίου Γεωργίου και κατόπιν σύνδεση με τη Σαλαμίνα με οδικό άξονα.

Η περιβαλλοντική μελέτη αναλυτικά περιλαμβάνει:

* Το οδικό τμήμα σύνδεσης του Ανισόπεδου Κόμβου του Περάματος με τη Λεωφόρο Σχιστού συνολικού μήκους 4,5 χλμ, ώστε να παρακάμπτεται ο Δήμος Περάματος

* Την υποθαλάσσια ζεύξη με Οδική Σήραγγα μήκους 1 χλμ. από το Πέραμα έως το νησί του Αγίου Γεωργίου

* To οδικό τμήμα από το νησί του Αγίου Γεωργίου μέχρι το νησί της Σαλαμίνας και τις οδικές συνδέσεις με την πόλη της

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, κ. Γιώργος Καραγιάννης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ένα έργο δύσκολο, για το οποίο δούλεψαν συστηματικά οι Υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Υποδομών, ένα έργο εξαιρετικά περίπλοκο, που έχει πραγματικά περάσει από ''40 κύματα'', μετά από πολλά χρόνια μπαίνει πλέον σε τροχιά υλοποίησης, με την καθοδήγηση του Υπουργού κ. Κώστα Καραμανλή.

Το έργο αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, γιατί θα αναβαθμίσει όλη τη Δυτική Αττική και κυρίως, την ευρύτερη περιοχή του Περάματος, αλλά και της Σαλαμίνας.

Από τη μία πλευρά θα αποσυμφορήσει σε μεγάλο βαθμό το Πέραμα και από την άλλη θα αναβαθμίσει την ίδια τη νήσο της Σαλαμίνας, καλύπτοντας με ταχύτητα και ασφάλεια τις χιλιάδες καθημερινές μετακινήσεις από και προς αυτήν».Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου