Κατατέθηκε ν/σ για τη διανομή δικαιωμάτων επιφανείας του Ελληνικού..

 


Στην κατάθεση νομοσχεδίου για την κύρωση της Σύμβασης Διανομής - Σύστασης Δικαιώματος Επιφανείας και του Ειδικού Διαγράμματος Διανομής του μητροπολιτικού πάρκου του Ελληνικού, προχώρησε το βράδυ της Τετάρτης, το Υπουργείο Οικονομικών. 

Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση υπογράφηκε στις 9 Μαρτίου, μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου (υπουργείο Οικονομικών) και ΤΑΙΠΕΔ. 

Επίσης, στο ν/σ περιλαμβάνονται και οι διατάξεις για τη διαδικασία εισφοράς εμπράγματων δικαιωμάτων από το ΤΑΙΠΕΔ προς την Ελληνικό Α.Ε., καθώς και η πρόβλεψη της δυνατότητας διενέργειας πρόδρομων εργασιών στο ακίνητο από τον φορέα της επένδυσης. Περιλαμβάνονται, ακόμα, διατάξεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος για διαδικαστικά ζητήματα αδειοδότησης των αναγκαίων έργων και ζητήματα λειτουργίας των επιμέρους χρήσεων.

Όλα αυτά, τη στιγμή που παραμένουν οι εκκρεμότητες των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας επί των προσφυγών φορέων και κατοίκων του Ελληνικού.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε πως σήμερα έγινε «ένα από τα σημαντικότερα βήματα στην προσπάθεια προώθησης της επένδυσης στο Ελληνικό», προσθέτοντας ότι το Υπουργείο «συμφώνησε με τον επενδυτή σε ένα πλαίσιο συνεργασίας, για τη μακροχρόνια δωρεάν παραχώρηση χρήσης προς το Υπουργείο, ή και άλλους φορείς του Ελληνικού Δημοσίου, τριών ισόγειων χώρων υψηλής επισκεψιμότητας και προβολής εντός του Μητροπολιτικού Πόλου, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν για δράσεις συναφείς με την ενίσχυση του τουρισμού και την προσέλκυση επενδύσεων».


efsyn.gr

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου