Πιερρακάκης: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας δεν θα αφήσει κανέναν πίσω..

 


Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης συμμετείχε στη συζήτηση του European Policy Center, με θέμα τα θετικά της πανδημίας, την ελληνική ψηφιακή διακυβέρνηση και τα σχέδια για ψηφιακή ανάκαμψη

«Η εμπιστοσύνη προς το κράτος είναι το βασικό διακύβευμα και χτίζεται βήμα-βήμα, υπηρεσία με την υπηρεσία», επεσήμανε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης στο πλαίσιο συζήτησης του European Policy Center με θέμα τα θετικά της πανδημίας, η ελληνική ψηφιακή διακυβέρνηση και τα σχέδια για ψηφιακή ανάκαμψη.

Ο Κ. Πιερρακάκης υπογράμμισε ότι το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης εστίασε αρχικά για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας στη δημιουργία της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης, το gov.gr, την κορωνίδα μιας στρατηγικής για την εξυπηρέτηση του πολίτη στις συναλλαγές του με το Δημόσιο. «Όλες οι υπηρεσίες στο gov.gr έχουν κάτι κοινό: δουλεύουν. Ως κράτος, θέλουμε να ενεργοποιήσουμε τους πολίτες και να τους κάνουμε τη ζωή καλύτερη», πρόσθεσε ο υπουργός.

Μέχρι σήμερα συγκεντρώνει 1.121 υπηρεσίες, μέσα από τις οποίες εξυπηρετούνται οι πολίτες εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια. Επανέλαβε μάλιστα ότι η πλατφόρμα στήθηκε με το σκεπτικό ότι το κράτος είναι ένα. Ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε στη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου, που «αγκάλιασε» όλες τις εφαρμογές που κάνουν την καθημερινότητά του ευκολότερη.

Μιλώντας για τις ψηφιοποιήσεις, είπε ότι «ενσωματώνουμε το χαρτί σε μορφή δεδομένων και αυτό το χρειαζόμαστε στο Κτηματολόγιο, στις συντάξεις και σε άλλες ακόμη λειτουργίες του κράτους» και πρόσθεσε ότι «πρέπει να κάνουμε στρατηγική σε πάρα πολλά επίπεδα ταυτόχρονα και έχουμε τα μέσα να το πετύχουμε, έχουμε τις εταιρείες, τα Πανεπιστήμια, το ανθρώπινο δυναμικό, όλα τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι εδώ».

Για τις βεβαιώσεις εμβολιασμού, ο κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι αποτελεί έναν κρίκο στην συνολική αλυσίδα του συστήματος για εμβολιασμό. «Κλείνει ένας κύκλος», σχολίασε και επεσήμανε ότι η ελληνική πρόταση είναι οι βεβαιώσεις να αποτελούν εργαλείο διευκόλυνσης και όχι αποκλεισμού ή διακρίσεων, ώστε ο πολίτης που έχει εμβολιαστεί να περνά πιο εύκολα τα σύνορα επιδεικνύοντας τη βεβαίωση, χωρίς να χρειάζεται να μπαίνει καραντίνα ή να κάνει το τεστ.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης μίλησε και για το σύστημα ραντεβού για εμβολιασμό Covid που παρέχει στους πολίτες την δυνατότητα είτε να κλείσουν ραντεβού ψηφιακά, μέσω του emvolio.gov.gr ή της άυλης συνταγογράφησης, είτε με φυσική παρουσία σε φαρμακεία ή ΚΕΠ.

Επίσης, ανέφερε ότι «στη Βίβλο Ψηφιακού Μετασχηματισμού περιγράφουμε πώς η οικονομία θα αλλάξει και πώς δεν θα αφήσουμε κανέναν πίσω», ενώ σχολίασε ότι το νομοσχέδιο για την ψηφιακή διακυβέρνηση που κατατέθηκε στη Βουλή υπερψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία, 275 ψήφους.

Για το 5G o υπουργός υπογράμμισε τις καινοτομίες όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκε η δημοπρασία, σε ό,τι αφορά το ταμείο «ΦΑΙΣΤΟΣ» χρησιμοποιώντας το 25% των χρημάτων της δημοπρασίας, αλλά στο ότι κάποιες λίγες συχνότητες δεν δημοπρατήθηκαν, ώστε να χρησιμοποιηθούν για ερευνητικούς σκοπούς, για σκοπούς ανάπτυξης προϊόντων.


newmoney.gr

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου