Σχοινάς: Διαπραγματεύσεις πλέον μόνο με τη Pfizer..

 


Η Ευρώπη επιζητεί εμβόλια της τεχνολογίας mRNA, τα οποία καλύπτουν και τις μεταλλάξεις, αλλά και που να παράγονται σε ευρωπαϊκές χώρες, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Στην αλλαγή στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά στο εμβολιαστικό της πρόγραμμα κατά της νόσου Covid-19, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο κ. Σχοινάς, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι στη δεύτερη φάση του προγράμματος, η Ευρώπη επιζητεί μόνο τα εμβόλια της τεχνολογίας mRNA, τα οποία καλύπτουν και τις μεταλλάξεις. Τέτοιας τεχνολογίας είναι τα εμβόλια των εταιρειών Pfizer/BioNTech και Moderna.

Ωστόσο, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος τόνισε ότι πλέον απαραίτητη προϋπόθεση είναι τα εμβόλια δεύτερης γενιάς να παράγονται στην Ευρώπη.  Οπότε «de facto» οδεύουμε σε διαπραγμάτευση μόνο με την κοινοπραξία Pfizer/BioNTech, καθώς καλύπτει και τις δύο παραπάνω προϋποθέσεις, τόνισε ο κ. Σχοινάς.  

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι έκλεισε τη μεγαλύτερη συμφωνία προμήθειας εμβολίων στον κόσμο, που προβλέπει την αγορά έως και 1,8 δισεκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της Pfizer. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η εν λόγω συμφωνία επαρκεί για την κάλυψη του πληθυσμού των 450 εκατομμυρίων κατοίκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα επόμενα δύο χρόνια.

Σήμερα, ο κ. Σχοινάς ανέφερε ότι αυτά τα εμβόλια δεύτερης γενιάς θα είναι έτοιμα πριν από το τέλος του έτους, μιλώντας για 900 εκατ. δόσεις το 2022 και  άλλες 900 εκατ. δόσεις το 2023.

Συνεπώς, όπως επιβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, από το 2022 η Ε.Ε. θα χορηγεί στους πολίτες της μόνο το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, χωρίς βεβαίως να διευκρινιστεί εάν απαγορεύεται κάποια άλλη χώρα να έρθει σε συμφωνία με άλλη φαρμακευτική εταιρεία.


efsyn.gr

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου