ΗΠΑ: Αποδέσμευση $7 δισ. σε «παγωμένα» ιρανικά κεφάλαια και ανταλλαγή κρατουμένων..

 


Ιρανοί αξιωματούχοι επιβεβαιώνουν δημοσιεύματα σε Ιράν και Λίβανο – Διαψεύδει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Το Ιράν θα απελευθερώσει τέσσερις Αμερικανούς που κατηγορούνται για κατασκοπεία σε αντάλλαγμα με τέσσερις Ιρανούς, που κρατούνται στις ΗΠΑ και θα αποδεσμεύσει 7 δισ. δολάρια σε «παγωμένα» ιρανικά κεφάλαια.

Την είδηση μετέδωσε σήμερα (2/5/2021) το φιλοϊρανικό τηλεοπτικό δίκτυο του Λιβάνου Al Mayadeen, επικαλούμενο μη κατονομαζόμενους Ιρανούς αξιωματούχους.

Η ιρανική κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη έναν αξιωματούχο, επιβεβαίωσε την είδηση.

Από την πλευρά του, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διέψευσε τις πληροφορίες περί ανταλλαγής κρατουμένων με το Ιράν.

«Οι πληροφορίες ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων δεν είναι αληθινές», είπε στο Reuters ο εκπρόσωπος τύπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Νεντ Πράις.

«Όπως έχουμε πει, θέτουμε πάντα το ζήτημα των Αμερικανών που κρατούνται ή αγνοούνται στο Ιράν. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να μπορέσουμε να τους επανενώσουμε με τις οικογένειές τους», συμπλήρωσε.

Το Ιράν και οι διεθνείς δυνάμεις διεξάγουν συνομιλίες για την επαναφορά της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 με την Ουάσιγκτον, από την οποία είχε αποσυρθεί πριν από τρία χρόνια.

Ιρανοί αξιωματούχοι είπαν στο Reuters τον περασμένο μήνα ότι μια προσωρινή συμφωνία θα μπορούσε να αποτελέσει έναν τρόπο για να κερδηθεί χρόνος με στόχο μια μόνιμη διευθέτηση, η οποία θα περιλάμβανε την αποδέσμευση ιρανικών κεφαλαίων που έχουν μπλοκαριστεί λόγω των αμερικανικών κυρώσεων.


newmoney.gr

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου