Συνάντηση Μπάιντεν-Πούτιν: Κόκκινες γραμμές και επιδιώξεις των δύο υπερδυνάμεων..

 


Κάτι παραπάνω από δύο ώρες κράτησε η συνάντηση Τζο Μπάιντεν και Βλαντιμίρ Πούτιν που ξεκίνησε λίγο πριν από τις 3 ώρα Ελλάδας στη Villa la Grange της Γενεύης, ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερη συνάντηση. Ωστόσο, σημειώνεται ότι δεν θα υπάρξει ούτε κοινό δείπνο, ούτε κοινή συνέντευξη Τύπου, με την Ουάσινγκτον να διαρρέει ότι δεν ήθελε να δώσει στον Πούτιν βήμα, όπως είχε κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη συνάντηση του 2018 στο Ελσίνκι.

Περίπου 4.000 αστυνομικοί έχουν σπεύσει στην πόλη της Ελβετίας για τη συνάντηση του Αμερικανού και του Ρώσου Προέδρου, ενώ αν προσθέσει κανείς σε αυτούς τους άνδρες και τις γυναίκες του στρατού, αλλά και των μυστικών υπηρεσιών των δύο προέδρων, ο αριθμός ανεβαίνει κατακόρυφα.

Δεν θα είναι εύκολοη συνάντηση, καθώς οι ΗΠΑ έχουν πολλές φορές κατηγορήσει τη Ρωσία για προκλητικές ενέργειες, ενώ δεν έχει στεγνώσει ακόμα το μελάνι του ΝΑΤΟ όπου οι ηγέτες χαρακτήρισαν τη Ρωσία ως «απειλή». Ως εκ τούτου, οι διαφορές παραμένουν τεράστιες σε πολλά θέματα. Ωστόσο με την Κίνα να αυξάνει τη δύναμή της, ο Αμερικανός πρόεδρος θα ήθελε να δει μια βελτίωση στις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας.

Πριν δύο μέρες ο Μπάιντεν είχε χαρακτηρίσει τον Πούτιν πανέξυπνο, σκληρό και ικανό αντίπαλο. Από την άλλη, η Ρωσία προσέρχεται στη συνάντηση επίσης με μικρό καλάθι. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα επιχειρήσει να διαπιστώσει με τι προθέσεις έρχεται ο Μπάιντεν και ποια είναι τα όριά του.

Για το Κρεμλίνο, οι κόκκινες γραμμές είναι το θέμα της εισόδου της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ -κάτι τέτοιο δε θα το αποδεχθεί η ρωσική πλευρά, ενώ το βασικότερο ζήτημα είναι η μη εμπλοκή της Ουάσιγκτον σε εσωτερικά θέματα της Ρωσίας. Σε αυτά συμπεριλαμβάνει και το θέμα της φυλάκισης του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι. Επίσης, στα "εσωτερικά", συμπεριλαμβάνονται και τα Λευκορωσικά κατά κάποιο τρόπο.

Η Μόσχα θα ήθελε τη βελτίωση του κλίματος. Η επιστροφή των πρέσβεων στις ακέφαλες πρεσβείες, αλλά και η ανταλλαγή κρατουμένων θα ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση.


tvxs

Share on Google Plus

About bratsolis@yahoo.gr

Είμαστε Καθημερινά μαζί σας και Θέλουμε την Κρίση, την Κριτική, την Συμβολή την Υπόδειξη και τη Συμμετοχή σας.Το Portal μας typospor.gr είναι Ανοικτό σε όλους σας."Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε μαζί σας."Με το Μεράκι,την Ορμή και την “Τρέλα” του 1998.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου